Last news in Fakti

6 Март, 2013 20:03 2 540 10

Охранителят, убил ром, остава в ареста

  • охранителят-
  • ром-
  • остава-
  • ареста
Охранителят, убил ром, остава в ареста - 1
Снимки: БГНЕС

Охранителят, който простреля смъртоносно 16-годишния Велин, остава за постоянно в ареста. Според Софийския градски съд събраните дотук доказателства сочат, че, без да е бил предизвикан, Петко Еленков е стрелял по момчето и негов приятел, съобщи БНР. Инцидентът стана в хладилно депо в Подуяне на 2-ри март.

Минути след обявяването на решението на съда, адвокатът на Еленков Петър Величков обяви, че не мъжът е прострелял Велин. Величков намекна, че охранителят е бил натопен за убийството от своя колега Ангел Баров:

Не е стрелял. Това е работа на обвинението. Нека да докажат кой е стрелял. Извинявайте, но аз съм бил от обеда до неделя вечерта до 19.30, така че съм видял, знам как е дал показанията този Баров и знам защо ги е дал. Смятам, че е дал неверни показания. Това е въпрос на доказване. В какви отношения са се намирали двамата, дали има заинтересованост от изхода на процеса най-общо се казва в закона.

По този повод говорителят на Софийската градска прокуратурата Румяна Арнаудова коментира:

Разследването продължава, започнало е преди 72 часа и всички доказателства ще бъдат анализирани много детайлно и внимателно.

По-рано днес в съда педесетина роми посрещнаха обвинения Петко Еленков с викове "убиец" и "смърт". Делото се гледа при засилени мерки за сигурност заради присъствието на съкварталците и роднините на убития Велин. Те твърдят, че и преди охранителят е стрелял по децата им, особено в случаите, в които те са отказвали да му платят, за да могат да събират метал от мястото.

Според прокуратурата има достатъчно данни, че той умишлено е застрелял младежа. За това свидетелстват както децата, които са били с Велин по време на инцидента, така и колегата на задържания мъж.

Любопитна подробност, която стана известна в залата, е, че в тялото на момчето са били намерени 33 сачми. Освен това Петко Еленков е нарушил инструкцията за ползване на оръжие на фирмата, в която е работил, и вместо с гумени патрони, неговото е било заредено с ловни.

Адвокатът му Петър Величков обаче е на обратното мнение:

Няма никакво доказателство, че той е държал оръжие. Няма и идентичност на барутни и други съставки да са с него или да съответстват на оръжието.

Величков твърди още, че клиентът му не е бил идентифициран на записите от камерите в депото и че децата са дали невярно описание на външния му вид.

По време на трагедията Петко Еленков не е бил официално на работа. След стрелбата си е тръгнал с автомобил, но това не било бягство, каза защитникът му, който се кани да обжалва решението пред Софийския апелативен съд.

Самият охранител до момента не е коментирал нищо. Ромите пък заявиха, че ако той не бъде задържан и по-късно осъден на най-тежкото наказание, са готови да го убият.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 белия

    1 0 Отговор
    тези закони няма да доведат до никаде тази даржава, изцяло оправдавам охранителя. работя близо до хладилно депо подуяне, циганите редовно крадят даржавното имущество,замерят с камьни охранителите,сажалявам за човека защитил имуществото на даржавата, оставете ромите да крадат свободно навсякаде,охранители вие когато сте на пост просто се почиваите, не си навличаите беля като си вьршите служебните задьлжения,няма закон които да ви защити. А на този човечец щеше да му е по леко ако беше убил поне 20 м...сара накуп
  • 2 Bai Ves

    1 0 Отговор
    Te samo da pipnat 4ove4eca i 6te ima sapun v izobilie!
  • 3 смъртта пристъпва

    1 0 Отговор
    Самият охранител до момента не е коментирал нищо. Ромите пък заявиха, че ако той не бъде задържан и по-късно осъден на най-тежкото наказание, са готови да го убият.


    ай да видим как ще го убиете, много трепане ще има, само дайте ни причина и глей ко ставa. едно време в армията най- много за вас и тиа дет се турчеят точихме ножове
  • 4 .........

    1 0 Отговор
    ПУСНЕТЕ ВЕДНАГА ЧОВЕКА!!!!!

    ЕЙ, ВРЕМЕ Е ДА СТАВА ВОЙНА!
  • 5 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Защо когато цигани убият българин, никой не се надига. Вижте м....лите какво правят. НО има едно голямо НО . Има едни чуждестранни елементи които само това чакат, Българите да се вдигнат срещу циганите, за да могат да стоварят цялата си "омиротворителна" военна сила върху нас българите. Тях ги интересува територията и продажните цигани. За това НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ. Ако циганите първи нападнат тогава можем спокойно да ги смажем. Но пак трябва много да се внимава.
  • 6 Армагедон

    1 0 Отговор
    Дето ги видиш -къщи,заводи,складове ,села и т.н. - влезли ли са да крадат - разстрел на място без предупреждение! Лозя,градини -бум ! Край на м...лите в чужда собственост!

    Коментиран от #7

  • 7 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Армагедон":

    az sam protiv nasilieto-ne gi ubivaite,samo da im se 4upqt racete,za da ne mogat da kradat po nqkolko meseca!
  • 8 Пловдив

    1 0 Отговор
    Охранителят е за пример,а ония,дето му се заканват - на сапун и на абажури!!!
  • 9 НОВА ШВАБИЯ

    1 0 Отговор
    I LOVE СТРАДАЩИ ЦИГАНИ !!! СПОКОЙНО ХОРА – АДВОКАТ ПЕТЪР ВЕЛИЧКОВ НЕ Е ,,КОЙ ДА Е'' ! ТОЙ Е БРИЛЯНТЕН ! ОХРАНИТЕЛЯ Е СВЪРШИЛ ДОБРЕ РАБОТАТА СИ И ЩЕ ОСТАНЕ НЕОПЕТНЕН И ДОСТОЕН ! ИМА САМО ЕДИН ПРОПУСК ... ТРЯБВАЛО Е ПРОСТО ДА ,,ДОВЪРШИ'' ВСИЧКО КОЕТО СЕ ДВИЖИ ПО ДВОРА ЗА ДА НЕ СЕ ЗАМЪРСЯВА ОКОЛНАТА СРЕДА ... ИМАМ АКТУАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ : НЕКА ЗАПОВЯДАТ НЯКОЛКО СТОТИН В ДВОРА МИ ... екстрите са следните :– ще им предложа актуална скица на имота ( lol) ... ЩЕ ГИ ПОЧЕРПЯ - ГОРЕЩО ... И ЩЕ УСПЕЯТ ДА ВИДЯТ ТЕЛАТА СИ ,,ОТ ГОРЕ'' ...
  • 10 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    koi shte ubivat tia be.pipnat li ohranitelia i nie se vdigame.