Last news in Fakti

26 Март, 2013 09:48 9 062 13

Над 900 литра незаконна ракия задържаха

  • над 900 литра-
  • незаконна ракия-
  • задържаха

Общо 909 литра етилов алкохол, наподобяващ ракия, задържаха при съвместна операция митнически служители от „Митническо разузнаване и разследване” към Централно митническо управление на Агенция „Митници” и Митница Бургас и служители на ТЗ БОП - ОД на МВР Бургас. Специализираната операция е проведена в минно селище Черно море край Бургас. Алкохолът е открит в два частни имота на лица в роднинска връзка.

469 литра от общото количество алкохол в туби и 10-литрови бутилки е иззето при проверка на къща, собственост на местен жител с инициали Ж.В. Етиловият алкохол е открит в различни жилищни помещения, както и в пристройка в двора на къщата. В хода на проверката в пристройката е установено наличие на демонтирани части от съоръжения за дестилиране на етилов алкохол.

Още 440 литра етилов алкохол са иззети от таванско помещение и жилищни стаи в друг частен имот - къща, собственост на жена с инициали Д.К. от м.с. Черно море.

Работата по случая продължава. Предприети са действия за установяване на нарушенията по направените констатации.

Проби от задържания етилов алкохол ще бъдат изпратени за анализ в митническа лаборатория.
Публикуван е годишният отчет на Агенция "Митници" за 2012 г. ...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spewn1

    1 0 Отговор
    "Над 900 литра незаконна ракия задържаха" - заглавие лишено от всякаква логическа последователност.

    Коментиран от #6

  • 2 All inclussive

    1 0 Отговор
    Някой хотел предлагащ ол инклузив, ше трябва ся да си търси алкохол от другаде :) Иначе тва дали ше наподобява ракия, уиски или водка зависи смао ква есенция ше му сложиш. Има есенции за джак, джони, финландия....според клиента :) И после балъците се наливат с тая гадост по хотелите щот е на аванта :)
  • 3 ракийчо

    1 0 Отговор
    И дори не са го хванали как я препича?Ми то тези демонтирани части стават и за преваряне на вода , а той може да я преваря защото го боли корема и не му се пие от чешмата?????А 400-500 литра не са много , в нашето село имаше дядовци дето изпиваха толкова за 1-2 години.Направо си е за лично ползване.Пак са хванали кокошкар.
  • 4 Зло Куче

    1 0 Отговор
    Голям ПРАЗ. Аз сигурно имам над 300 литра ракия у дома. Най-старата ми е от 1990 г. А за сватбата на сина имам 50 л. тунел-мискетова без захар от1996г. НЕ ПРОДАВАМ! Само черпя!
  • 5 КИКО

    1 0 Отговор
    ехее искъм да съм там като анализират пробите с подходящо мезе мога да дам мннннооооого експертно мнение
  • 6 Димитър Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Spewn1":

    Типично.......
  • 7 румбо

    1 0 Отговор
    Ракия вече само в къщи,от моята си.Не боли глава,най-много да ми се спи.100 кила+ 100 вино мерло са ми напълно достатъчни за година,даже остава малко.Ако можех и бира да си направя-пълно щастие!Купешка повече не и не,хеле Пещерска.
  • 8 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Да им пикам на ракията!Като си пия от моята 200грама ми стигат та ми артисват а като пия купешка и половинка изпивам а главата бистра все едно не съм пил.Ха ха понеше са заловили домашна ракия затова я наричат Етилов алкохол а ако е купешка парцуца веднага става блага и отлежала от северния склон на рахат тепе.Аре стига нека си я пият мутрите които я забъркват тази ментарджийска ракия.Аз ще си пия само домашна или ще си купувам такава от пазара.Има дядовци които я продават на добра цена и си е 48градуса а не като купешката крущова вода.
  • 9 А нани

    0 0 Отговор
    Дядо попе, точно качествената ракия се нарича ЕТИЛОВ алкохол, а отровната е МЕТИЛОВ.
  • 10 EMSKI

    1 0 Отговор
    Според статията всички сме за задържане "под стража".Аз имам около 120 литра етилов алкохол сварен лично от мен...предполагам всеки втори българин има подобно количество.Ще ни задържат всичките ли??? Егати ти държавата...абе ейй-управниците....вие сте по-пияни и от нас -причината е,че пиете 3-то качество алкохол...а ако има от вас някой ,който не пие...поживей още малко в тази така наречена държава.....
  • 11 кик

    1 0 Отговор
    ето ви демокраця и евро съюз
  • 12 реалист

    0 0 Отговор
    Демокрация означава Народовластие!
    държавата ни е България,езикът Български а народът Българи(цигани,турци,евреи,немци и тн. с Българско гражданство не са част от народа ни)

    Кой Българин бе попитан дали е съгласен с даден закон???
    -Никой!

    И защо е намесена агенция митници като Ракията си е произведена у нас и е намерена в частни имоти и никой не се е опитал да я изнася през границата и тн..
    Не са го хванали да я бутилира и да я предлага в магазина за продажба така че ако продължаваме да спим и се прекланяме пред Глоблизаторите ни нищо хубаво не ни чака!!!

    А за частите на дестилатора-може човека да е решил да си произвежда етанол за автомобила,защото бензина хем е скъп,хем е не екологичен за разлика от етанола.......Примерно болидите от Индикар са на Е100(100% етанол-на бензина му трябват 14,7кг. въздух за изгарянето на 1 литър бензин а на етанола само 8-9кг. а за метанола(дървесен спирт) съотношението е 6,4:1) :D
  • 13 Благослав Тангъров

    0 0 Отговор
    Просто ни заливат с такива "важни новини" да ни отвличат вниманието от истинските проблеми, това не е от вчера! Нашите медии стават само за това! Така беше и през комунизма, и през плавния преход, и ще бъде и за напред! Ако остане някой да им чете, слуша и гледа простотиите, разбира се... До няколко години тука ще има само малко пенсионери, малко мутри и малко неуспяли политици, даже и братята роми ще са напуснали! Хора по принцип няма да са останали кой знае колко...