Last news in Fakti

1 Май, 2013 10:46 1 592 0

Мъж стреля с пушка по котка, рани дете

  • мъж-
  • стреля-
  • пушка-
  • котка-
  • рани-
  • дете

26-годишен жител на град Пордим рани в главата с въздушна пушка 5-годишно дете, съобщи bTV. Момченцето си играело на улицата, когато Светослав Христов стрелял с пушката. След обработка на раната детето е пуснато от болницата.

Петгодишният Цветомир играе с още няколко деца на улицата, пред къщата на 26-годишният Светослав. Изведнъж мъжът вади въздушна пушка и стреля.

Светослав Христов казва, че случайно е станало, тъй като стрелял по котка и без да иска уцелил детето по главата.

„Как се прицелва в котка, защото няма котки, едни деца са , уж котки”, коментира Елена Дайчева, майката на Цветомир.

Сачмата се забива в главата на Цветомир. В болницата я изваждат, промиват раната и освобождават детето. Стрелецът е употребил алкохол преди да извади оръжието. Той и семейството на детето отричат да са имали конфликти.

„Той е на 25 години, къде си слага акъля с петгодишно дете, искам да си търся правата”, категорична е Елена Дайчева. Светослав Христов заяви, че не иска да има нищо общо с тях.

След инцидента полицията е иззела пушката. За оръжието не е необходимо нито разрешение, нито уведомително писмо. Срещу стрелеца е образувано досъдебно производство, а материалите да бъдат предадени в Плевенската районна прокуратура.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА