Last news in Fakti

17 Юли, 2022 15:10 2 219 6

НАП спря внос на кафе, маскирано като музикални инструменти

  • внос-
  • кафе-
  • музикални инструменти

В ранните часове на 13 юли камион с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за проверка при влизане в страната на граничен пункт "Видин Дунав мост 2"

НАП спря внос на кафе, маскирано като музикални инструменти - 1

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за нерегламентиран внос на сурово кафе, маскирано като музикални инструменти.

В ранните часове на 13 юли камион с пловдивска регистрация, който по документи превозвал стока от Германия към Гърция, е спрян за проверка при влизане в страната на граничен пункт "Видин Дунав мост 2". Товарителниците, които представил шофьорът, са били за транспорт на музикални инструменти, метал и машини.

Той потвърдил пред служителите на „Фискален контрол“, че превозва именно декларираната стока, като минава транзит през България, поради което и транспортното средство е без пломба. При извършения физически оглед на камиона, в товарния отсек служителите на фискалния пункт открили музикални инструменти, а зад тях било скрито и кафето, което по всяка вероятност е предназначено за българския пазар.

При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката и не се налагат обезпечения върху нея. В случая количеството кафе е подготвено за продажба в страната, без да е декларирано и по този начин е направен опит да се укрият приходи и ДДС от продажбата му у нас в размер на над 40 000 лв.

За извършеното нарушение на шофьора е съставен акт, а на камиона е поставена пломба, за да се предотврати разтоварване на количествата кафе във вътрешността България.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    9 1 Отговор
    Трябваше вместо кафе да внасят боб за музикален инструмент,можеше и да проявят разбиране...
  • 2 пффф

    10 3 Отговор
    Ша умра от смях!Другаря Спецов разкрил контрабанда за 40 000лв.Божееее....смях!Спецооофф, върви да провериш житото и слънчогледа дето влизат от Украйна Спецоооф!!!Там е далаверата, ма ти знайш, кво съм седнал да ти обяснявам и аз.Нали навремето беше и ти в играта с ДДС-то на зърното ама си продаде фирмите на един римлянин и сега си чист като момина сълза.И ти си от промяната Спецоф променил си се.

    Коментиран от #4

  • 3 Чудо големо 40 бона

    7 5 Отговор
    На бориславова месечната заплата
  • 4 Мфффф

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "пффф":

    Ти кво очакваш бре некои да е на команден пост и да мисли за тебе ли😂😂😂които и да е там по върховете ше граби дорде е жив и аз да ида там и аз ше грабя дорде ме застреля некои
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    те цяло КТБ обраха за милиони тоя тука с едни 40 000лв ни занимава , това е заплатата за месец на тия от ПП бе алан колооо кво ни хвърляш прах с едни 40 000лв виж тия де крадат милионите или тях трудно можех да ги хванеш
    стига с тия кокошкарски хващания
  • 6 ГОЛЯМ СМЯХ

    4 1 Отговор
    поредната кокошкарска акция похарчени пари за акцията 100 000лв хванали 40 000 и то това не е сигурно щото камиона заминал за гърция
    а шофьорчето ще обжалва акта и акта ще падне ама това няма кой да го напише ха ха хаааа