7 Юли, 2013 13:40 4 035 6

Пиян чешки турист олекна с 28 000 евро

  • чешки гражданин-
  • турист-
  • обран-
  • бургас

Чешки турист на Южното ни Черноморие се е оплакал, че са му били откраднати около 28 000 евро, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Бургас.

Около 22.45 ч. преди ден в Районно управление «Полиция» - Поморие, е получено съобщение от охраната на комплекс «Винярдс» - Каблешково, за мъж в явно нетрезво състояние, който бил обран. Установено е, че това е 55-годишен чешки гражданин, пристигнал в България през ГКПП - Аерогара Бургас на същата дата около 8.40 ч. като неорганизиран турист.

Чехът заявил, че от аерогарата хванал такси, за да го закара до с. Равда, но понеже в набелязания от него хотел «Ирис» нямало свободни квартири, продължили за Несебър. По пътя пил бира, освобождавайки таксито. По данни на туриста, освен багажа си, носел и чантичка със сумата от 700 000 чешки крони (около 28 000 евро), лични документи, мобилен телефон и две кредитни карти.

Около 17.00 ч. на 5 юли от района на заведение «Варвари» в с. Равда мъжът се качил на лек автомобил Škoda Fabia (вероятно такси) и бил откаран  в неизвестна за него местност в района между Ахелой и Каблешково. Там установил, че му липсва  чантичката и намиращите с в нея пари и документи.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия твърденията на чешкия турист обаче не се потвърждават, като не съвпада информацията за посетените от него места и времето, през което е пребивавал там. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Димитров

    1 0 Отговор
    Напълно нормално,ако е декларирал на летището каква сума носи ...
  • 2 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Объркал е държавата човека ! С тези парички можеше да си изкара много по - добре на стотици места по света без да го обират и да му разреждат ужким евтиния алкохол .... е другия път ще знае вече ! Пък дано се разчуят тези случки та никой да не стъпи тук вече !!! Това заслужаваме явно ! Ето днес през терминал 2 са заминали над 180 човека без оглед за връжане ....и така е всеки ден !!!
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Връщане исках да кажа ... извинявам се !
  • 4 omnia mea

    1 0 Отговор
    Поредният, който се е надявал да си осребри пътната застраховка
  • 5 робин

    0 0 Отговор
    тоя алкохолик нещо преовиличл със парата какво е мислил да прави със толкова пари сам във българия нещо не се вързват нещата
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    stanishev go e obral