Last news in Fakti

12 Януари, 2023 11:16 5 833 14

Крадат луксозни коли по метода „куфар”

  • кражба-
  • коли-
  • куфар

Малко са обаче хората, които вдигат шум, тъй като автомобилите са застраховани, а кражбите отиват в графа „неразкрити”

Крадат луксозни коли по метода „куфар” - 1
Снимка: shutterstock

Автокражбите в София продължават. Собственици на скъпи автомобили все по-често се разделят с колите си въпреки съвременните системи за сигурност.

Малко са обаче хората, които вдигат шум, тъй като автомобилите са застраховани, а кражбите отиват в графа „неразкрити”.

Жертва на такова посегателство направи собствено проучване, след като откраднаха колата му струваща близо 200 000 лв.

„Нямам информация от полицията, освен че се работи по случая. Имах медицински проблем, който налагаше да се проведе лечение в София. Отседнах в хотел в Драгалевци. Паркингът, на който я бях оставил, беше обществен. Останах малко разочарован от дежурните на 112. След като се обадих, ме попитаха дали колата не е вдигната от репатрак. Казах им, че колата се е намирала между 10 други. Имаше камера на паркинга. Прибегнах до търсене на информация в интернет. Вече се крадат коли по метода „куфар”. Прихваща се сигнала на ключа и се препраща към друго устройство и с него отключва колата”, каза по Нова ТВ потърпевшият Пламен Стойков.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    33 4 Отговор
    Ключа в алуминиево фолио и ще ми прихванат ушите!

    Коментиран от #3

  • 2 Дружба от век0ве и за век0ве

    33 2 Отговор
    МВР-ХАЙДУК СПЛИТ ...50-50
  • 3 Механик

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "Директора":

    А как ще си заключиш колата с алуминиевото фолио?

    Коментиран от #4

  • 4 РЗС

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    По просто е, фарадеево калъфче за ключа. Заключваш колата и слага ключа в калъфа, и калъфа в джоба. После вадиш ключа и си отключваш колата.
  • 5 Ми така е

    24 2 Отговор
    Така става,когато вече ни мързи да вдигнем ръката си и да заключим или отключим с ключа механично вратата на колата,щото "не е модерно".Модерните крадци обичат електрониката

    Коментиран от #6

  • 6 Аз...

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ми така е":

    От около 10-15 год. никой не използва ключ
  • 7 Караите коли за 3 бона

    27 2 Отговор
    Тех никои не ги краде
  • 8 Един

    10 1 Отговор
    Отключвам и заключвам механично.Паля я пак с ключа.Така че среден пръст за тези с куфарчето.Опцията за дистанционно отключване и палене е само като тръгна да я продавам.

    Коментиран от #9

  • 9 Хахаха

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Един":

    Сигурно караш москвич.Как пускаш и спираш алармата?Може би през безмозъчните вълни

    Коментиран от #12

  • 10 Грую

    3 0 Отговор
    Аааа не така,крадат по метода аз крада плащам си и не ме закачат . Ако го хванат го пускат щото той гепил колата заради зарзавата в багажника и то не се брои,ари ве сега заради един зарзават в панделката може ли такова нещо . Аааааа няма са бъркате сега и със взел назаем и краднал,оно минал покрай колата с неговата техника и тя изпиукала,щом изпиукала значи върти опашка и оно галфоно си я взема назаем. Ми тъй де ако котака не види въртяща се опашка не качва женската,ми тъй де малко съобразявайте се бе. Те прокурорите ги знаят Тея работи и ей тъй ги пускат крадливите галфони.
  • 11 Луд

    5 0 Отговор
    Абе купете си едно калъфче 30лв струва! Какви хора са тия не знам! Аз има голямо и като сложа телефона вътре и няма сигнал
  • 12 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Тихо тесльо телешки сурат...като си купиш москвич ще плямпаш електроглупаф
  • 13 Куфар

    2 0 Отговор
    Нищо не разбрах за новия метод
  • 14 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Защо е нужно да разбираш , Куфар-чо? Ще ставаш автокрадец ли ? Ако ги имаш, хвърли от 50 бона нагоре за някоя скъпа тенекия и ще се изучиш, като ти я гепят, като те уварди родната полиция от тези които са нейни познати, като ти поискат още толкова пари - рекет ,пардон - откуп, за да ти я върнат и.....Ще се изучиш !
    Правилно казва № 7 – карай каруца за 2-3 хиляди, че и да я откраднат , да си благодарен, че ще можеш да си купиш друга " по-нова" пак за толкова пари !!