Last news in Fakti

28 Март, 2023 09:15 2 975 7

Пак сигнал за бомби в училища в София и Плевен

  • бомба-
  • сигнал-
  • училище

Става дума за 22 Средно училище „Георги С. Раковски“-София и Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен

Пак сигнал за бомби в училища в София и Плевен  - 1
Снимка: БГНЕС

Нови сигнали за бомби са получени в няколко столични училища, потвърдиха за NOVA от СДВР. Едно от учебните заведения е 22 Средно училище „Георги С. Раковски“. Информацията за бомбената заплаха там е получена в 06.00 ч., когато, според униформените, в сградата все още не е имало ученици. Директорката на учебното заведение Елена Кърпачева обаче заяви за NOVA, че около 06.30 ч. са били евакуирани 30 ученици. Училището ще остане затворено за 24 часа, което няма да повлияе на учебния процес, поясни тя.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Подаден сигнал за бомба има и в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в Плевен, информира кметът Георги Спартански.

Припомняме, че в понеделник фалшиви сигнали за бомби в десетки училища в София, Варна и Бургас вдигнаха на крак службите у нас. Стотици ученици бяха евакуирани заради заплашителни имейли.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 4 Отговор
    Трябва да дадат победата служебно на ППДБ.

    Коментиран от #2

  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Те ще си я вземат честно!

    Коментиран от #6

  • 3 Дедо ви...

    2 2 Отговор
    Ми той Путин ги пуска тез заплахи и цели паника и страх в училищата
  • 4 УРА,, УРА

    7 3 Отговор
    За ГЕРБ София, Варна и Бургас е много важно да ги спечели на изборите. Затова тия атаки са точно там. Целта е да се пренасочи полицейски ресурс към училищата, за да се премахне наблюдението и възпрепятстването на купуването на гласове.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    МВР да ДЕЙСТВА
  • 7 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    Ами идват избори, нали по-вечето секции от години се правят в Училищата, ето ти нов стрес у хората