Last news in Fakti

17 Септември, 2013 16:26 3 685 0

В Аржентина заловиха 19-годишен суперхакер

  • аржентина-
  • хакер-
  • полиция-
  • суперхакер

Момчето е обвинено, че е лидер нахакерска група, източваща банкови сметки и хазартни сайтове

В Аржентина заловиха 19-годишен суперхакер - 1
Сниммка: БГНЕС

Полицията в Аржентина залови 19-годишно момче, обвинено, че е лидер  на  хакерска група. Групата се специализирала в прихващането на международни финансови преводи и източването на хазартни сайтове, съобщава Би Би Си.

Местните власти наричат момчето „суперхакер“. То е изкарвало по $50 000 на месец, вършейки работата си от своята стая в Буенос Айрес.

За да бъде заловен заподозряният,  полицията е прекъснала електричеството в целия квартал, в който той живее. Това се е направило, за да може да се предотврати евентуалния опит за изтриване на лични данни от негова страна.

От полицейските органи заявиха, че са разследвали момчето в продължение на година, докато в крайна сметка не се е стигнало да ареста му. То живее с баща си, който също е компютърен експерт. В неговата стая органите на реда открили високо оборудван компютър.
Според тях хакерската група, ръководена от него, е използвала малуер атаки, за да създаде мрежа от хиляди  заразени компютри. Впоследствие те ги използвали за източване на банкови сметки, като не оставяли почти никакви следи след себе си.

Срещу заловеното момче са повдигнати и други обвинения. Ако то бъде признато за виновно по всички тях, ще бъде застрашено от поне 10-годишна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА