Last news in Fakti

27 Септември, 2013 11:00 12 022 11

Убиецът на банкерката плакал след изстрела

  • убиецът-
  • банкерка-
  • плакал

Любомир Симеонов не е планирал второ убийство, твърди защитничката му

Убиецът на банкерката плакал след изстрела - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжът, който застреля банкерка в Бургас, остава за постоянно в ареста. 57-годишният Любомир Симеонов, който е обвинен в предумишлено убийство, получи правото да говори с медиите само за две минути. За пръв път официално бяха оповестени данни за мотивите за извършеното престъпление.

Припомняме ви, на 23 септември сутринта около 8 часа бившият военен, който сега се занимава с износ на билки и гъби, натиска спусъка на незаконно притежавания "Макаров" и стреля почти от упор в 54-годишната Павлинка Йовчева - директор на отдел „Дребно кредитиране” в голяма банкова верига. Два часа след убийството се предава сам в полицията – в Сливен.

„Той е тръгнал да се предаде в държавна медия, в случая в Нова ТВ. По пътя е размишлявал и решил, че не е удачно това му решение, бил е стигнал до Сливен и просто е използвал случая да се предаде в Сливен”, така обясни адвокатът на Симеонов причината той да се предаде в Сливен, а не в Бургас, съобщи Нова телевизия.

Екип на Нова телевизия потърси разрешение да вземе индивидуално интервю от Симеонов. Наблюдаващият прокурор по делото Йорданка Дачева обаче категорично се противопостави с мотива, че случаят се преекспонира от медиите. Въпреки това след делото по гледане на мярката за неотклонение, Любомир Симеонов получи две минути, за да разговаря с медиите.

„Това, което се тиражира във вестниците, 90% не е истина. С моя адвокат ще се опитаме да организираме пресконференция и ще ви я дам. Искам да ви кажа, че не съм убил за пари,а убих заради държавата, заради хората. Докато има бели якички в тази държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката ще върви напред и хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от българската армия. Обучаван съм, че държава и родина са № 1 и грижата за подчинените е основна грижа”, заяви Любомир Симеонов.

Прокурорът по делото Йорданка Дачева поиска най-строгата мярка задържане под стража с мотива, че убийството е с висока степен на обществена опасност и че има вероятност той да се укрие или да напусне страната, въпреки че се е предал сам и до момента е оказал пълно съдействие на разследващите.

Заради липсата на време бизнесменът не успя да ни отговори кога са започнали проблемите му с банковата институция.

„Това, което той спомена е, че имал спечелен инвестиционен проект. През цялото време от банката са му давали уверение, че той може да разчита да изтегли остатъка от парите, които му отпуска от европейския фонд  - до 2 млн.лв. До последно са го държали и са го уверявали, че ще му отпуснат кредита. Накрая, когато е идвал да подпише, за да одобрят всички документи, да му одобрят кредита и да му го отпуснат реално, му се поставя условие да ползва друга строителна фирма за осъществяване на проекта”, обясни адвокатът Ваня Радиева.

Защитникът на Любомир Симеонов уточни, че в хода на досъдебното производство ще очакват и протоколи от разпитите в Икономическа полиция, където бизнесменът се е жалвал от банковите служители. Жалбите, които бизнесменът подавал, били не една и две.

Адвокатът на обвинения в предумишлено убийство на банкова служителка отхвърли категорично появилите се публикации, че клиентът й е планирал още едно убийство - на бившия шеф на банковия клон в Карнобат - Веселин Желев. По думите му той е защитавал бизнеса си.

„Това за него е била кауза. Той ми каза - „ако можех сам да посегна на живота си, бих се запалил. Надявах се да има там полицаи, когато стрелях, за да ме застрелят и мен. Аз сам не мога да си посегна на живота, не бих го направил”. Другото, което разбрах е, че много трудно е взел такова решение. Плакал е, след като го е извършил”, разказа още адвокатът Ваня Радиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 4 Отговор
    надали този човек е този за който го представят ама както и да е така да е то в българия няма една истина само лъжа и това си е

    Коментиран от #3

  • 2 stroitel

    10 0 Отговор
    и други ще започнат да стрелят по корумпираните служители с които е пълно навсякъде във всички администрации и банковите и държавните , много е истински този човек и казва истината за реалността в държавата - за да направиш някакъв бизнес или трябва да дадеш % от него или ти се постава условие кои да ти е подизпълнител / тоест кои да прибере часта от парите / която е за така наречените " бели якички " , без това ако някои каже има соствен печеливш бизнес и не снася на някого - лъже . това е релността в пропитата с корупция държава България / най - лошото е , че корупцията е по всички нива от най-ниските до наи-високите / и оправия няма и няма да има , дано поне малко да се стреснат всички останали б...ци и кръвопийци че те може да са следващите ....и на други ще им писне и ще стрелят по такива изнудвачи.
  • 3 alex xela

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Монкоооо, поне напиши България правилно веее. Едва ли някога са те изнудва ли, особенно данъчни, ХЕИ, пожарникари и тем подобни, че да знаеш. Знаеш ли как се създава бизнес и какви усилия са това?? Напълно го разбирам човека, ама трябваше да я отвлече тая в един обор и цяла седмица, бой е.. и сръбска музика, може не в същата последователност. Да я пусне да си ходи, после сама щеще да се утрепе.
  • 4 Тодор Иванов

    8 1 Отговор
    Аз се възхищавам на този Човек. Представям си колко трудно е взел това решение да прекрати живота си в пълно съзнание. Такива Хора трябват на България .

    Коментиран от #6

  • 5 Nikola Vakarelov

    7 2 Отговор
    Подкрепям го с две ръце!

    Коментиран от #7

  • 6 делас

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тодор Иванов":

    Абе човек ти ненормален ли си ако това беше Майка ти или жена ти ,пак ли щеше да се възхищаваш??????????????????
    Това само психически нестабилен човек може да го изрече
  • 7 делас

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Nikola Vakarelov":

    За теб се отнася същото,вие мислите ли изобщо,УБИЙСТВОТО НИЩО НЕ РЕШАВА това не е сериознокоето мислите

    Коментиран от #8

  • 8 Стар Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "делас":

    Значи така. Те може да ни мачкат и убиват, а ние трябва да ги търпим вечно и да си траем. Явно по мирният начин не става. Цяла България излезе на протести, а те се държат така, все едни нищо не е ставало. Така ли да те разбираме? На всички нас, на които ни е писнало от тези, разбираме човека, ама явно ти не си от тези "психопати". Явно си мазохист щом търпиш тези неща, или си един от тези корумпирани б...ци(които ни управляват)!
  • 9 Бай Иван

    0 0 Отговор
  • 10 Красо Зелето

    2 1 Отговор
    И какво става като застреля жената? Ще оправи положението в България? Дай да почнем да се избиваме, и готово. То се е видяло, че нищо хубаво не ни чака, поне да улесним политиците!
    Този смешко, е един от тези които защитавате, ще ви бъде работодател, и ще дава по 400 лева заплата и ще казва, че е криза, защото е същия алчняк за който работим всички ние!
    Сега, че не са му дали пари, това не го одобрявам. Но причината, подари която не са му дали пари, не се знае!
    Ако беше взел 2-та милиона, и беше духнал от България, и си лежи по плажовете и си прави кабаре с мадами, пак ли ще го защитавате?? Ем защитавайте го, това са вашите пари, щом така ви радва, друг да ви харчи парите, дайте и на мен, нямам нищо против да харча парите ви! Лека вечер!
    И не забравяте, че една птичка пролет не прави! Ще му лепнат доживотен затвор, и ще яде само хляб и сол!
    Единствено си заслужава да се стреля по управляващите! Ама като си ги избираме такива, по-добре е ние да се променим. Ама като не сме единни ?????? Идва деня в който трябва сами да се избиваме............. това е България!
  • 11 Evelin Stefanov

    1 2 Отговор
    аз вече чакам втория разстрел,даже букмейкърите могат да пуснат и коефициент.