Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 12:40 1 670 3

7 в ареста след полицейска акция в Плевенско

  • арестувани-
  • акция-
  • плевенско

В операцията са включени сили на всички районни управления, на "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР, подпомогнати от Държавното горско стопанство

7 в ареста след полицейска акция в Плевенско - 1

Седем души са задържани при специализирана полицейска акция в Плевенска област за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. Образувани са четири бързи и три досъдебни производства, съобщи говорителят на полицията в Плевен старши експерт Мариана Цветкова пред БНТ.

В операцията са включени сили на всички районни управления, на "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР, подпомогнати от Държавното горско стопанство.

"Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими", уточни Цветкова.

В хода на операцията са проверени 435 души и 324 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, 17 автоморги, автосервизи и депа, в 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекти. В областта са регистрирани 11 престъпления, свързани с наркотиците, както и нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 72 акта. Съставени са и десет протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са и осем акта и констативни протокола от други органи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Браво на МВР
  • 2 винету свиркаджията

    1 2 Отговор
    от мойте ще да са
  • 3 Шопо

    5 0 Отговор
    Това че от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" са си свършили работата е новина?