Last news in Fakti

8 Януари, 2024 10:28 1 499 3

Полицията задържа шестима при спецоперация в Плевенско

  • мвр-
  • прокуратура-
  • спецакция-
  • заддържани

Проверени са 348 души и 411 коли, пунктове за метали, заведения, автосервизи и автоморги

Полицията задържа шестима при спецоперация в Плевенско - 1
Снимка: Плевен прес

Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в Плевенска област. Образувани са пет бързи и едно досъдебно производство. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Проверени са 348 души и 411 моторни превозни средства. Извършени са инспекции на тринадесет пункта за черни и цветни метали, десет заложни къщи, тринадесет автоморги, автосервизи и депа, на 21 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В областта са регистрирани седем престъпления, свързани с наркотици и с нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 62 акта, както и 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР, добавят от полицията в Плевен.

От там посочват, че акцията е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени сили на всички районни управления, на Криминална, Икономическа, Пътна и "Охранителна полиция" при областната дирекция. Те са подпомогнати от служители на Държавно горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. Работата по случаите продължава.

БТА припомня, че такива специализирани операции в област Плевен се провеждат по график на областните дирекции на полицията в страната. При предишна акция от началото на декември миналата година, бяха задържани шест души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан техно

    3 0 Отговор
    Пак кокошкарите са го отнесли - отчитане на дейност на лоените г@зове!
  • 2 Ссс

    1 0 Отговор
    Пак сигани
  • 3 Шопо

    3 0 Отговор
    Шест души са задържани и не е убит нито един !
    Милиционерите имат напредък в работата, браво.