Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 16:36 2 293 6

Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общинар

  • общинар-
  • подкуп-
  • варна

Подкупът е бил даден, за да не бъде издадена заповед за премахването на незаконна тераса на къща в циганския квартал „Максуда”

Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общинар - 1
Снимка: shutterstock

Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общински служител Камен Ел-Хаббал. Това стана ясно при разглеждане на мярката за неотклонение на 37-годишния инспектор в отдел „Строителен контрол”, съобщи novini.bg.

По искане на прокуратурата Окръжният съд в морския град го остави за постоянно в ареста заради опасността да повлияе на свидетелите по делото.

Подкупът е бил даден, за да не бъде издадена заповед за премахването на незаконна тераса на къща в циганския квартал „Максуда”. Къщата е със застроена площ от над 250 кв. м и е била закупена преди по-малко от месец за 47 хиляди лева.

На 30 януари е бил поискан подкуп от 10 000 лева, а на 13 февруари част от парите са предадени на Камен Ел-Хаббал от майката на собственичката Емилия Данкова .47-годишната жена е съдена няколко пъти за разпространение на наркотици и е лежала в затвора.

Последното ѝ наказание е наложено миналата година и преди няколко месеца е излязла на свобода, разкри адвокатът на обвинения общинар Иван Томов. Той изтъкна, че длъжностната характеристика на Камен Ел-Хаббал не му позволява сам да издаде заповед за премахване на незаконно строителство, тъй като тя се съгласува с още няколко служители, предава Дарик. Томов добави, че свидетелите по делото са само Емилия Данкова, дъщеря ѝ и служителка в Община Варна, която случайно е била с Камен Ел-Хаббал при задържането му. Срещу жената, която заема длъжност старши юрисконсулт, няма повдигнати обвинения.

Камен Ел-Хаббал, който бе доведен в съда по анцуг, поиска да бъде пуснат под домашен арест. Той увери, че няма да оказва натиск върху свидетели, нито има намерение да се укрива. Обвиняемият посочи, че се грижи за 5-годишен син и болен баща, с когото живеят заедно. Като непълнолетен Ел-Хаббал е съден за грабеж, но от 2008 г. е реабилитиран по право.

Според съда има достатъчно събрани доказателства за получения подкуп от общинския служител и съществува опасност той да извърши друго престъпление, ако остане на свобода. Решението на съда може да бъде обжалвано, като насрочената дата е 20 февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Кви 2 бона у евро за мутроморието брее. СМЕХ!
  • 2 Наркодилърката

    6 1 Отговор
    Платих за да може да продавам
  • 3 Фикри

    13 0 Отговор
    - Наркодилърка;
    - 250 кв.м. къща;
    - 47 000 лв.
    Ало, НАП, спите ли бе ?

    Коментиран от #4

  • 4 Купувач

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фикри":

    Къща 240 квадрата (за ремонт и почти без дворно място) в Овча купел - 700 000 лева. Честито на печелившите!
  • 5 Кармен ел-Еббал

    8 0 Отговор
    Съден за грабеж арабел старши инспектор в община Варна, нямам думи.
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Да се оправят по цигански ! Какво ни занимавате с някаква тераса в квартал където половината къщи са незаконни !