Last news in Fakti

1 Март, 2024 15:49 2 479 11

Двойният убиец Станимир Рагевски получи присъда доживотен затвор без право на замяна

  • двойно убийство-
  • рагевски-
  • присъда

Няма аналог в историята това престъпление – изключително брутални убийства, ще останат в криминалистичните хроники завинаги, коментира адвокат Димитър Вълчев

Двойният убиец Станимир Рагевски получи присъда доживотен затвор без право на замяна - 1

Доживотен затвор без право на замяна - това най-тежко наказание Окръженият съд в Бургас наложи на бизнесмена Станимир Рагевски, съобщи Bulgaria ON AIR. Той бе и основният подсъдим за жестоките убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.

Според прокуратурата двойното убийство е без аналог в съдебната практика у нас.

Жестокото престъпление разтърси Бургас през лятото на 2021 г. Животът на брокерката Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед беше отнет по идентичен начин. След като жертвите за застреляни, телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина, а след това заровени в чували на различни места. В морския град Станимир Рагевски беше обявен за сериен убиец.

"Рядко се случва една и съща личност да умъртви двама души, близки приятели, по сходен начин и още повече след тяхното убийство да постъпи с трупните останки по безобразен и сочещ липса на човечност начин. Както Теодора Бахлова, така и Юмер Мехмед са били подложени след смъртта си на изключително по своя характер обругаване", заяви прокурор Десислава Трифонова.

"Няма аналог в историята това престъпление, поне аз не познавам – изключително брутални убийства, ще останат в криминалистичните хроники завинаги", коментира адвокатът на семейството на Теодора Бахлова - Димитър Вълчев.

Станимир Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

"Никаква присъда няма да върне майка ми, нито ще бъде по-малка мъката ми, но съм безкрайно щастлива, че съдебната ни система даде адекватна присъда на не мога да го нарека човек", заяви дъщерята на убитата Теодора Бахлова - Христиана Радоева.

По време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание. Мотивът за убийството на брокерката е спор за имот, а 28-годишният Юмер е ликвидиран, защото е изнудвал Рагевски за пари. Предполага се, че е знаел за убийството на Бахлова. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    9 3 Отговор
    Браво
  • 2 Ех....

    27 3 Отговор
    Като ни ги няма великите Ханове ! Този отдавна да е разчекнат с четири коня !
  • 3 Изключително

    17 4 Отговор
    изчадие , отнело два човешки живота ! Че и крие физиономията си гнусна !
  • 4 Роза

    9 3 Отговор
    Дано по-скоро да умре в затвора,да не се издържа от нашите пари!
  • 5 Лост

    8 0 Отговор
    А за помагача му нищо няма.Е все пак и той е свързан със съдии ,полицаи и прокурори.В неговото заведение са се хранели.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ромчо

    9 1 Отговор
    Е ако беше циганин щеше да получи условна.
  • 9 Ръката на Темида

    4 0 Отговор
    Дискриминация, за едните наследници на жена 400К а за наследниците на мъжа 40к
  • 10 иначе бил много добър стрелец

    0 0 Отговор
    оная бомба от несебър..................
  • 11 МП4

    1 0 Отговор
    Този е истинския пример за съдист !