Last news in Fakti

21 Март, 2024 04:13 1 137 4

Шефът на МВР разговаря с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов

  • калин стоянов-
  • мвр-
  • рангел бизюрев

Калин Стоянов благодари на колегите си за издирването и задържането на Рангел Бизюрев

Шефът на МВР разговаря с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разговаря с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов, предаде БТА. За разговора съобщава Стоянов със статус в профила си във "Фейсбук".

Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд, пише министърът.

В разговора с Атанаска Бакалова Стоянов я е информирал за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер /б.р. снощи/ Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.

Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев, пише Стоянов.

След месеци бягство от правосъдието заподозреният за убийството на Митко от Цалапица беше върнат в България, предаде NOVA. Съпровождан от служители на Главна дирекция "Охрана" от правосъдното министерство, Рангел Бизюрев кацна на Летище София късно в сряда вечерта с полет през Мюнхен. Той беше издирван с европейска заповед за арест и задържан в Дания през ноември 2023 г.

Веднага, след като слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест.

В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се очаква да поискат постоянното му задържане. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Заради съмнения в работата на прокуратурата и съда близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    11 1 Отговор
    Хайде сега и той пиар си прави. Да каже, защо го харесват Герб и Дпс.
  • 2 Гост

    8 1 Отговор
    Тоя отпадък най-добре да отиде да си продължи лично разговора с нотариусчето.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.