16 Април, 2014 13:05 2 002 0

Наследник на мафиотския бос Ло Русо арестуван в Ница

  • неаполитанската мафия-
  • камората-
  • клан-
  • антонио ло русо-
  • арестуван-
  • ница-
  • издирван

33-годишният виден член на клана беше издирван от 5 години насам

Един от видните наследници на неаполитанската мафия – 33-годишният Антонио Ло Русо, който от 5 години беше в неизвестност и се укриваше от закона, е арестуван в Ница, съобщи италианската агенция АНСА. Синът на боса на едноименния клан от камората бе сред приоритетните цели на неаполитанската полиция, подчерта преди два месеца пред медиите главният прокурор на града Джовани Коланджело.

През 2010 г. в медиите се появиха скандални снимки, документиращи присъствието на беглеца Ло Русо на стадион „Сан Паоло“ в Неапол по време на футболен мач между Наполи и Парма.

Топ камористът е бил заловен снощи като резултат от разследване на неаполитанските карабинери, координирано от дирекция „Антимафия“ в сътрудничество с Интерпол и френската жандармерия. Антонио, който е смятан за един от влиятелните членове на клана Ло Русо, е заплашен от 20-годишна присъда за престъпно сдружаване от мафиотски тип и заговор за трафик на наркотици. Заедно с него е бил задържан и братовчед му Карло, известен като „Леле`“, който беше издирван за опит за убийство. Утре в Неапол ще се състои официална пресконференция, свързана с операцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА