Last news in Fakti

16 Април, 2014 18:48 1 652 0

Социалните мрежи - информатор за обирджиите

  • социалните мрежи-
  • крадци-
  • обирджии-
  • информация

Не споделяйте кога и за колко време заминавате, не качвайте снимки от екзотични дестинации, докато ви няма

Полиция и крадци се мобилизират по празниците, а обирджиите са в крак с модата - вече ползват основно социалните мрежи като източник на информация за хората, които ще пътуват, предупреди Нова ТВ в свой репортаж.

Както обикновено най-апетитни за крадците в поредицата почивни дни са празните апартаменти и пълните портфейли на пазаруващите в последния момент. А в еуфорията по наближаващата кратка отпуска мнозина разкриват във Фейсбук и Туитър конкретните си ваканционни намерения. Във Фейсбук дори има специални групи, в които хората споделят кога, за къде и за колко време заминават, а членовете в тях са повече от 15 000 души.

Престъпниците само това и чакат.

Предпразничните дни и дъждовното време са идеалният момент всички хора да се скупчат в големите търговски центрове. Стотици мъже и жени са готови да харчат пари, а десетки крадци са в готовност да ги отмъкнат.

„Хората да бъдат внимателни, да гледат къде са им парите, документите, когато усетят дърпане или бутане - да реагират веднага за какво става въпрос”, съветва зам.-директорът на СДВР Младен Маринов.

От полицията предупреждават – не бързайте да качвате „селфита” от плажовете в Гърция и не улеснявайте крадците, като заявявате пред целия свят, че апартаментът ви е празен в следващите няколко дни.

И едно предупреждение към собствениците и управителите на магазини. Освен следенето за джебчии и похитители на стока, те ще трябва да внимават и за обирджии, които дебнат за тлъстите обороти в края на празничните дни. От полицията препоръчват големите суми да се депозират в трезори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА