Last news in Fakti

20 Април, 2014 16:52 2 033 1

Заловиха убийците на 88-годишна старица от Гложене

  • убийци-
  • гложене-
  • 88-годишна

Извергите откраднали от дома й накити, златни коронки за зъби и излезли от обращение банкноти

Двама младежи от козлодуйското село Гложене са задържани като заподозрени за убийството на 88-годишна жена от същото село, съобщиха от МВР.

Тялото на убитата старица е било открито вчера следобед, след като нейна съседка се обадила в полицията, че не я е виждала от известно време. При огледа е установено, че в къщата е влизано след разбиване на врата. Възрастната жена е била умъртвена с удар по главата, а от дома е извъшена кражба на вещи.

Бързите следствени действия разкрили, че извършители на тежкото престъпление са двама криминално проявени младежи на 19 и 20 години.

След убийството, извършено през нощта на 16 април, разбойниците взели златен пръстен, две сребърни монети и две златни коронки за зъби, както и над 1000 лева стари банкноти и брадва.

Брадвата и парите са намерени у единия от заподозрените. Те са 625 бр. банкноти с номинал от по 5 деноминирани лева, 171 бр. банкноти от по 10 деноминирани лева, 25 бр. банкноти от по 2 деноминирани лева, 25 бр. банкноти от по 20 деноминирани лева и една банкнота от 1 деноминиран лев, допълва регионалният сайт Тribali.info. Златните и сребърните предмети двамата продали на свой съселянин и на жител на Мизия, които в хода на разследването са ги предали доброволно на полицията.

Заподозрените са задържани в следствения арест във Враца и работата по изясняване на извършеното престъпление продължава. Срещу тях е започнато досъдебно производство и най-вероятно ще бъде поискана постоянна мярка за задържането им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДОЖИВОТЕН БЕЗ ПРАВО НА ПОМИЛВАНЕ