22 Април, 2014 12:27 3 527 7

Париж пропищя от нагли цигански банди за Великден - Видео

  • цигани-
  • обир

Групите от крадци са съставени предимно от младежи и деца. Те се струпват като рояк около основните туристически забележителности ден и нощ и оглеждат туристите

Десетки туристи бяха ограбени в Париж по време на Великденските празници, съобщава в. „Дейли мейл“. Наглите им набези не подминаха и района на катедралата Нотр дам.

Сцените на обир на туристи са станали толкова чести във френската столица, че полицията вече призова за необходимостта да се мисли за „последователна политика“ за изгонването на ромите.

Групите от крадци са съставени предимно от младежи и деца. Те се струпват като рояк около основните туристически забележителности ден и нощ и оглеждат туристите.

„Те нямат уважение към нищо. Просто те искат пари, ценности или каквото могат да откраднат“. Това отбелязва турист, който е станал свидетел на обири около банкоматите между Нотр дам и Лувъра.

Неправителствени и правозащитни организации критикуваха изтеклото в медиите вътрешно-полицейско разпореждане за изгонването на ромите от центъра на Париж. Самият премиер Манюел Валс заяви, че пътуващи групи от румънски и български цигани не могат да бъдат интегрирани и затова трябва да бъдат депортирани.

Говорителят на благотворителната организации „Католическа помощ“ описа разпореждането като скандал, който стигматизира бедна общност и говори за „расова дискриминация“, което е незаконно в светска Франция.

Други длъжностни лица от Париж твърдят, че ромите са виновни за повечето престъпления в столицата. Те участват във всичко като се започне от агресивна просия и се стигне до грабежи и кражби.

Бандите на младите роми, включително жени, деца и бебета, редовно могат да се видят да тормозят туристи.

Млади ромки с невръстни новородени на ръце се навъртат както в мразовите дни около банкомати или финансови офиси в центъра на града и безцеремонно тормозят туристите с искания за дребни.

Много от британските туристи са разочаровани, че дори и хванати на мястото на кражбата полицията е безсилна да се справи с наглите роми, които се усмихват, защото знаят, че ще бъдат пуснати, защото са малолетни.

Действията на полицията се затрудняват, че много от младите роми нямат документи за самоличност, заявява представител на полицията.

Положението стана критично след като ромските катуни започнаха да се преселват от покрайнините на столицата към централните паркове и градини. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    НА ЦИГАНИТЕ ТОВА ИМ И РАБОТАТА
    ТЕ ВИНАГИ НАМИРАТ ПРОБИВ В СИСТЕМАТА И СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ МАКСИМАЛНО ОТ ТОВА
  • 2 пламен петров

    5 0 Отговор
    това е положението.
    До това води толерастията.
    и това е само началото, братя французи и европейци.
  • 3 Rock Stenley

    4 0 Отговор
    много скоро ще разберете защо цял свят ги мрази циганите гледам и чакам да признаете че от тия нищо не става мили мой европейци вие крадци от БХК
  • 4 Дошo

    5 1 Отговор
    Аааааа я да мълчите ше ви е..а във франсетата.НЕ ТАКА!Нали сте по-европейци от нас.Ще ги интегрирате!Така де, покажете ни как става.Нали ние сме виновни, че подчовеците не са интегрирани
  • 5 Васили Барон

    5 0 Отговор
    циганите са крадлива нация :х
  • 6 koko

    2 0 Отговор
    'Манюел Валс заяви, че пътуващи групи от румънски и български цигани не могат да бъдат интегрирани и затова трябва да бъдат депортирани.' така де тябва да се депортират ама директно към индия или към някои трудов лагер та ги научат на работа.
  • 7 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    Това е само началото