Last news in Fakti

23 Април, 2014 11:27 5 004 0

Двама българи арестувани за трафик на хора в Италия

  • трафик на хора-
  • българи-
  • италия-
  • бриндизи-
  • нелегални имигранти-
  • арестувани-
  • фургон

Във фургона им с двойна врата са открити натъпкани шестима нелегални имигранти

Двама българи арестувани за трафик на хора в Италия - 1
Снимки: Бриндизи Оджи

Шестима нелегални имигранти, натъпкани във фургон, разкри полицията в италианския пристанищен град Бриндизи, а за трафика на хора са арестувани двама българи, съобщи BrindisiOggi. Органите проверили фургона Volkswagen с българска регистрация около 10.00 часа вчера - веднага след акостирането му на брега от ферибота „Катания“, пристигащ от гръцкия град Игуменица. Задържани са водачът на автомобила, 38-годишният Теодор Гаров и 39-годишният му спътник Митко Илиев.

По време на проверката полицаите забелязали, че вратата на фургона не може да се отвори. Според думите на шофьора, тя била повредена. При по-внимателно обследване се разбрало, че е направена втора „камуфлажна“ врата, наподобяваща външната, за да замаскира едно междинно пространство от трийсетина сантиметра в задното отделение на фургона, разделено на два етажа, в което са били скрити шестимата бегълци. В това тясно пространство те пътували от Игуменица до Бриндизи.

Петимата афганистанци и един пакистанец, всички с намерението да влязат незаконно в страната без документи, са поискали политическо убежище в Италия.

Гаров и Илиев са арестувани за способстване на нелегалната имиграция.

Не за пръв път трафикантите на хора използват тази система. През март, пак в Бриндизи, финансовата полиция откри петима души в двойните дъна на два фургона, също с българска регистрация. И в този случай превозните средства бяха дошли с ферибота от Игуменица. Това говори, че трафикът на хора се ръководи организирано от престъпна група, действаща в България, заключават италианските медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА