Last news in Fakti

23 Април, 2014 11:38 1 164 1

Задържаха “екстази” на Дунав мост

  • екстази-
  • наркотици-
  • митничари

Три опита за контрабанда на наркотични вещества предотвратиха митничари

Три опита за контрабанда на наркотични вещества предотвратиха митническите служители през последните дни, съобщиха от Агенция „Митници”. Задържани са таблетки екстази, лекарствен препарат с наркотично съдържание и хероин.

Русенски митничари, съвместно със служители на ДАНС и Гранична полиция, пресякоха  канал за трафик на синтетична дрога от Холандия към България. При опит да бъдат внесени в страната през ГКПП-Дунав мост са заловени 1,239 кг "екстази" във вид на таблетки.

Съвместната операция е реализирана в ранните утринни часове на 19 април. Трима български граждани /двама мъже и млада жена/ пристигнали на трасе "вход" около 8.15 часа сутринта с лек Kia Carens с холандски регистрационен номер. Автомобилът, шофиран от 50-годишният Д.К., е насочен към халето за щателна митнически проверка. При проверката на личните багажи на пътниците митническите служители открили червена найлонова чанта под два пакета с кафе, в която се намерил обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце.  Направен е полеви наркотест, който установил, че таблетките реагират положително на метамфетамин.  В хода на проверката в предния джоб на текстилна раница, собственост на водача Д. К., е намерено найлоново пликче, в което са открити още 6 таблетки с различна форма и цвят, за които също е установено, че са синтетична дрога, предназначена най-вероятно за лична употреба или мостра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Д.К. е задържан в Русенския следствен арест с прокурорска мярка за 72 часа. Установява се съпричастността и на другите двама пътници към пресечения наркоканал. Приблизителната стойност на заловеният наркотик е около 37 000 лева.

При друг случай е задържан 1,274 кг. хероин. При съвместна операция на ГД „Гранична полиция "- МВР, Митница Видин и ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура Видин, е пресечен опит за контрабанда на общо бруто тегло 1274 гр. наркотично вещество - хероин, укрит в специално изграден тайник на лек автомобил с българска регистрация, който напускал страната през ГКПП „Дунав мост" при Видин-Калафат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД на ДАНС - Видин и са задържани двама македонски граждани, на които Окръжен съд - Видин е наложил мярка „задържане под стража".

През почивните дни митнически служители от МП Гюешево са задържали и над 1500 таблетки от лекарствен препарат с наркотично съдържание. Блистерите са открити в багажа на македонска гражданка, пътуваща с автобус към България. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Николов

    0 0 Отговор
    Кола BL 085 DO днес пътува за Словакия и Чехия с забранени стоки- проверете ги! Внасят "естази" в България- български гражданин от Пазарджик--търговец,постоянно пътува от Словакия,Чехия до България! От къде толкова пари?