23 Април, 2014 15:05 3 291 0

Военен застреля съпругата си и се опита да се самоубие /Обновена/

  • военен-
  • военнослужещ-
  • враца-
  • застреля-
  • съпругата

По време на трагедията двете деца на семейството също били в апартамента

Военен застреля съпругата си и се опита да се самоубие /Обновена/ - 1
Снимка: Трибали

Убийство и опит за самоубийство разстърси Враца. 32-годишният военнослужещ Валери Калчев застреля жена си Клавдия пред очите на двете им дечица, след което налапа дулото на пистолета и натисна спусъка, съобщи регионалната агенция за Западна България Tribali.info.

Трагедията се разиграла във врачанския жилищен комплекс „Сениче“ в апартамента на семейството в блок №62. Вероятната причина за кървавата драма е семеен скандал. Жената издъхнала на място, а съпругът й е закаран във врачанската болница, но състоянието му е критично и лекарите не дават надежди за живота му. Той е получил множество разкъсвания, лицето му е раздробено.

Обитателите на блока разказаха пред екип на tribali.info, че не познават добре семейството. Те живеели в квартал „Бистрец“ и рядко идвали в апартамента си. Съседите споделиха, че не били чували скандали между тях.

Двете деца, които станали свидетели на трагедията, са на годиника и половина и 5 години. Според очевидци те били изнесени от полицейските служители, които нахлули в апартамента след сигнал за инцидента, и са предадени на близки на семейството.

Според Нова ТВ Валери Калчев и съпругата му били разведени, но отново се събрали.

Трагичният инцидент, който разтърси Враца днес е станал заради изневяра, съобщи tribali.info.
Военният служител Валери Калчев, които застрелял съпругата си Клавдия, след което се гръмнал, се оплаквал пред колеги, че тя му изневерява.
Валери е бил военен в Сухопътни войски във Враца, след което се е преместил в Долна Митрополия, съобщиха познати на стрелеца.
В момента той бере душа във врачанската болница. Медиците се борят за живота му, но е състоянието му е критично. По-късно убиецът бе транспортиран в софийска болница.

Калчев е убил съпругата си Клавдия малко преди полунощ снощи. Той пък налапал дулото на пистолета едва днес сутринта,  заяви по-късно днес шефът на областната дирекция на МВР във Враца комисар Иван Кирилов на пресконференция, която даде заедно със своя заместник Иво Манчев.
Потвърдено бе, че скандалът е породен от ревност. На зловещата картинка в жилището на младото семейство се натъкнал братът на Валери – Мариян. Той отишъл в дома на Калчеви, тъй като се чул по телефона с брат си сутринта след трагедията и подозирал, че нещо не е наред.

Мариян е бивш служител на полицията, работел в отдела за досъдебно производство, каза шефът на полицията във Враца. Той напуснал системата на МВР, за да стане адвокат.

Валери също проявил желание да стане полицай. Преди години той е кандидатствал за работа в районното управление на МВР в Козлодуй.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА