Last news in Fakti

23 Април, 2014 18:45 4 076 0

Съдът остави в ареста бащата-убиец от Русе

  • съдът-
  • остави-
  • ареста-
  • бащата-убиец-
  • русе-
  • пламен петров

Той твърди, че не помни защо е убил Пламена

Съдът остави в ареста бащата-убиец от Русе - 1
Снимка: БТА

Русенският окръжен съд остави в ареста Пламен Петров, обвинен за убийството на 7-годишната си дъщеря, съобщават от dariknews.bg.

Пламена почина на Великден след жесток побой. Според обвинението русенецът може да лежи не по-малко от 15 години или до живот в затвора.

Съдът присъди най-тежката мярка за неотклонение на Пламен - „задържане под стража".

Решението може да се обжалва в тридневен срок. Пред съда 38-годишният мъж се яви със служебен защитник.

Преди заседанието пред журналисти той заяви, че имал много малко спомени от злополучния Великден.

„Реално погледнато не знам какво съм извършил. Знам, но донякъде. Не искам да обяснявам. Всичко е написано по документи. Съжалявам! Може да не съм бил прав тогава, но така се случи. Назад не може да се върне. Няма да ви отговоря какво ме ядоса, има си хора, които се занимават с това и всичко е записано", заяви преди съдебното заседание бащата.

Русенецът твърдял пред защитата си, че има тумор в главата. Още след задържането му е назначена психологическа експертиза, а адвокатът му настоява Пламен да бъде настанен в психодиспансера.

От името на Окръжна прокуратура прокурор Кремена Колицова настоя бащата да бъде оставен в ареста, защото може да се укрие или да извърши друго престъпление. Най-сериозният мотив бе, че става дума за убийството на собственото му дете, което е извършено с особена жестокост и по много мъчителен за момиченцето начин.

Дали ще бъде обжалвано днешното решение на съда да го остави за постоянно в ареста, ще стане ясно на 30 април във Великотърновския апелативен съд.

Все още няма информация кога ще бъде погребението на малката Пламена. При необходимост от общината имат готовност да осигурят нужните средства.

По-малкото дете на русенеца остава под полицейска закрила. 4-годишната Десислава е настанена в социален дом.

На въпроса какво иска да се случи с малкото му дете, Пламен отговори, че тя си има майка, съобщават от brjag.bg.

Оказа се обаче, че майката, която живее с новото си семейство в град Септември, няма желание да вземе 4-годишната си дъщеря при нея. Същото мислят и роднините й - брат й и майка й от село Красен. Те казаха в телевизионно интервю, че нямат възможност да гледат момиченцето.

Медиите попитаха адвоката Славчев след края на заседанието дали са верни слуховете, че момиченцето изнервило баща си като въртяло в ръцете си читанка и го карало да му чете. Адвоката отрече и заяви, че детето го е вбесило, защото вдигало много шум и така се стигнало до фаталния край.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА