Last news in Fakti

24 Април, 2014 18:41 4 011 0

Средства от Столична община пренасочвани към фирми на Матей Боев

  • светлозар лазаров-
  • мвр-
  • орлин алексиев-
  • "кокаинови крале"-
  • матей боев-
  • столична община-
  • наркотици

МВР не е търсило наркотици, а документи в автокъщата на съветника от ГЕРБ Орлин Алексиев, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

Средства от Столична община пренасочвани към фирми на Матей Боев - 1
Снимка: БТА

МВР не е търсило наркотици, а компютри и документи в автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в студиото на „Лице в лице” по бТВ.

Той допълни, че са събрани данни и факти, които са прикрепени към досъдебното производство, но „е съвсем друга тема дали ще станат доказателства”.

Широко отразената акция на МВР дойде след като френските власти заловиха 1400 килограма кокаин в гуми на камиони, участвали в ралито „Париж – Дакар”. Информацията за канала дойде от българските власти

В интернет изтекоха справки на ДАНС, които даваха основание да се твърди, че Орлин Алексиев е бил „пришит” към разработката с политическа цел. Това твърдение беше отхвърлено от вътрешния министър Цветлин Йовчев, а сега и от Светлозар Лазаров.

Той коментира, че се наблюдавала известна градация – преди изслушването на вицепремиера от вътрешната комисия някои депутати спорели дали обиските са законни, докато сега са се насочили към темата дали Алексиев е виновен, или не.

„Имаше и има данни, които трябва да бъдат проверени, които бяха достатъчно основателни, за да проведем обиски”, посочи главният секретар на МВР. По думите му, силовото министерство няма политически противници, а действа по закон.

„Не е внушение, а факт, че финансови средства на Столична община чрез търговско дружество на СО („Чистота”) са пренасочвани към фирми на Матей Боев, който, според един бивш вътрешен министър, е част от „Кокаинови крале”, заяви Лазаров.

Той допълни, че не е имало акция на „Московска” 33, а просто полицаи са подпомогнали прокурори при изпълнение на служебните им задължения.

Лазаров категорично отхвърли твърденията, че акцията е започнала от сигнал на Христо Ковачки, който имал личен интерес да си върне контрола над „Общинска банка” – по думите му това били „щуротии”.

По думите му срещу наркоканала през годините е работено избирателно и не са разследвани някои от връзките на Боев. Лазаров призна, че през 2006 г. НСС е ангажирала големи ресурси по разработка срещу Евелин Банев-Брендо. Цветан Цветанов заяви, че смятаният за „кокаинов крал” се е разминал с обвинение заради теч на информация в МВР

Кой колко слуша

„Факт е, че подслушванията са два и половина пъти по-малко в сравнение с предишния период”, заяви главният секретар на МВР, като подчерта, че това не е повлияло на ефективността на силовото ведомство.

Той категорично отрече, че дежурни полицаи в местни полицейски управления притесняват координатори на политически партии и призова тези, които твърдят, че у нас има прекомерно подслушване, да кажат каквото знаят на компетентните органи, защото „иначе става казал-рекъл-чул”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА