Last news in Fakti

24 Април, 2014 21:30 2 100 0

Българи в престъпна мрежа за измами в Белгия

  • белгия-
  • холандия-
  • евроджъст-
  • българия-
  • румъния-
  • социална система-
  • престъпна група

Евроджъст: разбита е организирана престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила организирана престъпна група за големи измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия. В операцията са взели участие и българи и румънци.

Четирима холандци и двама румънци са били заподозрени, че от 2007-а година насам са наели нелегално над 100 румънски работници за строителния сектор в Белгия чрез верига от белгийски и български фирми. Работниците са били или формално командировани от български към холандски компании или регистрирани като самонаети към белгийски фирми. Няколко белгийски фирми пък са заподозрени, че са използвали тези румънски работници в нарушение на изискванията за временна заетост.

Съдебното разследване е започнало през 2012 г. в белгийския град Гент. Вчера при съвместна операция на български, белгийски, румънски и холандски служби е било предотвратено унищожаването на важни доказателства. В четирите страни са били разпитани 42-ма души и претърсени 19 жилища и 30 строителни обекта, гласи съобщението на "Евроджъст", в което не се споменава за арестувани. В операцията в Белгия са участвали 70 полицаи и 60 социални иннспектори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА