30 Април, 2014 12:16 1 364 0

Задържан е румънец, причинил в нетрезво състояние поредица от катастрофи

  • задържан-
  • румънец-
  • нетрезво състояние-
  • катастрофи

Екшънът се е разиграл в Елин Пелин. Чужденецът се опитал да се забие и в патрулка, накрая се отърва с

На 28 април минути преди полунощ в дежурната част на РУП- Елин Пелин се получил сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие  на бул. „Новоселци“ с участието на товарен автомобил с чужда регистрация. При огледа на местопроизшествието дежурната оперативна група установила, че товарен автомобил „Рено Премиум“ с румънска регистрация по неизяснени до момента причини се е отклонил вляво от пътното платно, блъскайки се последователно в крайпътна ограда, дърво и фирмена сграда.

Незабавно на място бил изпратен автопатрул. При вида на полицейския автомобил водачът на камиона, 52- годишният румънски гражданин Ф.Е.,  е направил опит да блъсне патрулния автомобил, при което обаче ударил паркирано на улицата  „Пежо 406“. Игнорирайки дадените му полицейски разпореждания, чужденецът не спрял, а когато след около 100 метра управляваният от него товарен автомобил аварирал, го изоставил и побягнал.

Полицейските служители веднага го настигнали и задържали, при което установили, че мъжът е във видимо нетрезво състояние. Водачът, който отказал да бъде изпробван с техническо средство и да даде кръв за изследване, бил задържан в полицейския арест за 24 часа, а по случая било образувано досъдебно производство.

Впоследствие се установило, че по- рано Ф.Е. е предизвикал и още едно пътнотранспортно произшествие. При потеглянето си от паркинг на местна фирма за автобусни превози е блъснал паркиран в двора лек автомобил „Фиат Пунто“ и е счупил порталната врата на изхода. Извършен бил допълнителен оглед на местопроизшествието.

След доклад на материалите пред районната прокуратура в Елин Пелин вчера на румънския гражданин е повдигнато обвинение по чл. 269, ал.1 от Наказателния кодекс и му е взета мярка за неотклонение „подписка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА