Last news in Fakti

9 Май, 2014 18:49 2 841 4

Ученик пребит до безсъзнание заради 20 лева борч

  • ученик-
  • пребит-
  • хасково-
  • 20 лева

17-годишният младеж е в болница с черепно-мозъчна травма

17-годишният ученик Добромир Добрев е настанен с опасност за живота в хасковското отделение по анестезия и интензивно лечение /ОАИЛ/ след като вчера е бил обект на брутален побой от двама 19-годишни младежи, съобщи Haskovo.net.

Биячите причакали Добромир в двора на собственото му училище и го намлатили толкова жестоко, че момчето изпаднало в безсъзнание. Това стреснало недораслите мутри, които го закарали в хасковското Спешно. Пътем измислили версията, че са намерили тялото на бул. „Васил Левски“ и бързали да го откарат в болницата.

Лансираната пред медицински и полицейски служители история издържала до първия разпит. След него станало ясно, че единият 19-годишен имал спор за 20 лв. с пострадалото момче. Вчера към 12 без 15 на обяд той приклещил Добромир, който решил да си тръгне по-рано от училище. По-големият обаче от свои източници разбрал, че длъжникът му се изнася. Заедно със свой набор засекли десетокласника и след свирепа разправия привели заплахите си в действие, при това по много брутален начин.

Пострадалият има черепно-мозъчна травма. За щастие се оказало, че няма вътрешномозъчни кръвоизливи, а днес момчето дошло в съзнание. Пред разследващите полицаи обаче заявил, че има бели петна в паметта и целият инцидент му се губи. Настанен е вече в отделението по неврохирургия.

Биячът с инициали И.Д. е задържан, както и помощникът му П.Д. По неофициална информация, единият е от Механото, а другият от хасковската Езикова. Не е ясно кой е инициатор и кой помагач в разчистването на сметките.

Добромир е ученик от Х А клас със специалност „информатика“. Бил относително добър ученик, но напоследък не много редовен, разказаха негови учители. Според тях в последно време младежът бил умислен, дистанциран и избягвал да идва на училище. Бил забелязван неколкократно да се мотае в двора на школото, без да влиза. Осмелявал се едва когато го придружава учител.

Според майка му Кристияна Димова напоследък момчето било по-разсеяно от обикновено, но отговаряло, че няма проблем. Майката сама отглежда сина си и твърди, че момчето й не се занимава с нищо незаконно. Родителката е в шок от новината и неотлъчно бди до пострадалото си дете.

Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Мисля,че слвд като са имали куража да го пребият а и да лъжат полсе значи са достаъчно големи сега да полежат по 10 тина години взатвора тези боклуци.Докога , ще търпим такива отрепки ?

    Коментиран от #4

  • 2 Баба Яга

    4 0 Отговор
    Моля, така наречените ЖУРНАЛЯ, да си прочетат етичния кодекс. Нямате право да уповестявате имената на жертвите. Там (в етичния кодекс, и мисля, и в наказателния) го пише. На престъпниците, от друга страна, не ги казвате, въпреки че вече е ясно, че са престъпници. Тези имена трябва да се знаят.
  • 3 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЗА 20 лв МУ ВЗЕЛИ ЗДРАВЕТО НО МОМЧЕТО
    ЛОШОТО Е ЧЕ Е БЕЗ БАЩА
    КАКВИ СА ТЕЗИ УТРЕПКИ ДА ГИ СЪДЯТ
    ДА ГИ СЪДЯТ ПРАВ Е БАЙ ИВАН
    ЗА ДА ИМА СТРАХ
    УТРЕ ЩЕ БИЯТ ДРУГО ДЕТЕ
    ВСИЧКИ ИМАМЕ ДЕЦА
  • 4 Stone Kold

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    стига с този затвор да лежат и да обменят информация за далавери там..........да ги храним и да ги глезим не трябва няколко да бъдат обесени за назидание ина4е няма оправия