Last news in Fakti

16 Май, 2014 10:32 3 009 0

Разбиха схема за производство на наркотици

  • разбиха-
  • схема-
  • производство-
  • марихуана-
  • наркотици

Задържан е 34-годишен мъж от Попово, който произвеждал, съхранявал и разпространявал дрогата

Разбиха схема за производство на наркотици - 1
Снимка: МВР

Схема за производство и разпространение на марихуана е разкрита при спецоперация на служители от ОДМВР – Търговище, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 14 и 15 май на територията на общините Попово и Търговище.

В нея са участвали служители на областната дирекция и на районните управления в Търговище и Попово.

В хода й са извършени процесуално-следствени действия в шест жилищни и стопански постройки в Попово и в село Марчино.

Задържан е 34-годишният М.М. от Попово, за когото е установено, че произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества /марихуана и амфетамин/ на територията на областта.

Престъпната дейност той реализирал чрез схема от подставени лица и обикновено наркосделките били осъществявани без неговото лично участие.

В дома му в Попово са намерени 85 таблетки с щампа ”звезда”, които при извършения полеви наркотест реагирали на амфетамин. Иззети са и 13 ръчно изработени цигари и 190 грама суха тревиста маса, дали реакция на канабис при наркотест. Открита е и електронна везна.

При претърсване на други негови имоти в поповското село Марчино, или стопанисвани от негови съучастници, е открита действаща, специално пригодена и технически оборудвана стая за култивиране на марихуана, в която имало общо 22 саксии с наркотични растения.

Още шест растения марихуана, отглеждани в стайни условия, както и незаконно притежавана ловна карабина “ИЖ”, собственост на М.М, са иззети от друг от претърсените обекти.

Наркотичните растения са отглеждани професионално – използвани са технически приспособления, осигуряващи нужната за растежа им температура, светлина и влажност, както специални препарати и торове.

След изтичане на 72-часовата мярка, на задържаният е наложена постоянна мярка за задържане. Заедно с него, за срок до 24 часа са били задържани и още четирима души.

В досегашния хода на разследването М.М. е направил пълни самопризнания по всички повдигнати му обвинения. По случая е образувано досъдебно производство за производство, държане и разпространение на наркотични вещества, както и за незаконно притежание на оръжие.

Всички действия по разследването са осъществени под прякото ръководство на Окръжната прокуратура на град Търговище.

Работата по разследване и документиране на цялостната престъпната дейност на М.М. и съучастниците му продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА