Last news in Fakti

29 Май, 2014 08:46 927 2

Започва делото за убитата банкерка

  • съд-
  • убиец-
  • банкерка-
  • убийство

Убиецът твърди че е изнудван

Започва делото за убитата банкерка - 1
Снимка: Gramofona.com

В Бургаския окръжен съд започва делото срещу Любомир Симеонов, обвиняем за убийството на банковия служител Павлинка Йовчева. Престъплението беше извършено на 23 септември миналата година. Симеонов простреля в сърцето 54-годишната жена в центъра на морския град и два часа по-късно се предаде на полицията.

Журналисти и роднини на 57-годишния Любомир Симеонов, който застреля показно банкерката Павлинка Йовчева не бяха допуснати до съдебната зала, предаде Gramofona.com. Причината е, че залата се оказа прекалено тясна, за да побере всички желаещи, които искат да проследят съдебния процес.

В съда дойдоха съпругът и синът на убитата - Йовчо и Злати Йовчеви. С разпънати плакати дойдоха и съпругата на убиеца - Соня Симеонова и техни близки.

"Доведоха го до това състояние. Симеон е много справедлив, но го сринаха до нулата", коментира пред медиите Соня Симеонова. Магдалена Ганчева, която е семеен приятел и счетоводител сподели, че не приема постъпката му за правилна, но е убедена, че Любомир е бил "убит" още преди това. Билкарят беше доведен под строга охрана.

Пред съда Любомир Симеонов каза, че е извършил престъпланието заради белите якички в държавата и че банката, в която убитата Павлинка Йовчева е работила, го е изнудвала и е отказала да му отпусне кредит по инвестиционен проект.

Делото няма да се гледа по съкратеното съдебно производство, каза адвокатът му Ваня Радиева: Иска хората да разберат защо го е направил. Не оправдава деянието си, но твърди, че всички институции, до които е писал, оставайки безучастни и отговаряйки му съвсем бланкетно, са го принудили по някакъв начин да прибегне до това. За него това убийство е като някаква кауза. Той каза "убиха най-ценното, което имах", а това е неговият бизнес, грижата му за хората. Най-много го мотивира това, че в обвинителния акт са взети предвид само разпитите на свидетелите от банката. Той разполага с доказателства, които ще оправдаят всичко това, което са казали на досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    БИВШИТЕ ВОЕННИ ИМАТ ЛИ МОРАЛ?ИЛИ СА ЗАБРАВИЛИ КАКВО Е ТОВА?АМИ СЕГАШНИТЕ?ТЕЗИ МАЙ СА ДОСТА "УСЛУЖЛИВИ"ТОЙ МОРАЛЪТ ИМА МНОГО ЛИЦА-АКО ТИ ПЛАТЯТ ДОБРЕ МОЖЕ И ДА ГО ПОВРЕДИШ И ПОСЛЕ ДА ЧАКАШДА ТЕ СПАСЯТ.ЩОМ М?ОЖЕШ ДА НАБУТАШ НЕВИНЕН ИЗАПЛАШЕНИТЕ ЩЕ МЪЛЧАТ-КОЛКО МУ Е.
  • 2 знам

    0 0 Отговор
    Какво ли е събрало заедно съпругата Соня и любовницата Магдалена Ганчева ? Отговора е изключително лесен-парите откраднати от от банките УКБ и БДСК в размер на 1,3мил.леза и 300хил от ДДС.