Last news in Fakti

22 Юли, 2014 09:50 1 336 0

17-годишен художник с голямата награда на „Изкуството против дрогата”

  • изкуството против дрогата-
  • конкурс-
  • художник-
  • голямата награда

Конкурсът за лисунки и пластики е част от съпътстващата програма на XXVI Международен балетен конкурс Варна 2014

Изложба на наградените рисунки и пластики от VІ Национален конкурс за деца и юноши „Изкуството против дрогата”, част от съпътстващата програма на XXVI Международен балетен конкурс Варна 2014, беше открита вчера във Варна.  

Отличените произведения са експонирани в  Grand Mall.  Националният конкурс  се организира от Фондация „Международен балетен конкурс Варна” и Националното училище  по изкуствата „Добри Христов” Варна като съпътстващо събитие на балетния форум.

В  конкурса се включиха ученици от училища по изкуствата в страната, разделени на   две възрастови групи. По време на откриването на изложбата бяха връчени и наградите на най-добре представилите се участници в коннкурса. В първа възрастова група  до 14 години първа награда получи Елизавета Белова на 14 г. от Варна, втора – Севина  Стойчева  - на 11 г. от Варна, трета награда – Вера Едрова на 12 г. от Варна. Във втора възрастова група до 19 години първа награда получи Петра Димитрова на 18 г.  от Варна,  втора награда Диана Илиева на 18 г. от Варна, трета награда – Иван Тодоров на 17 години от Трявна. Бяха връчени и поощрения и грамоти за участие.

Голямата награда беше присъдена на младия художник от Варна Ренато Цачев, 17 г. Ренато е ученик в Националното училище по изкуствата „Добри Христов” Варна.

Международния балетен конкурс Варна, който тази година чества 50-годишнина от създаването си, се организира от фондация “Международен балетен конкурс Варна”, Община Варна е съорганизатор. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на юбилейното издание е вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. Балетната Oлимпиада е под патронажа на UNESCO и генералния директор на световната организация Ирина Бокова. Конкурсът се провежда в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА