Last news in Fakti

16 Септември, 2014 07:33 1 193 0

Мизерията поставя на риск съкровищата на Българската национална филмотека

  • мартин иванов-
  • бояна-
  • българската национална филмотека-
  • медиите-
  • оглед-
  • ленти-
  • антония ковачева

Министърът на културата Мартин Иванов покани медиите на оглед в хранилищата в Бояна

Министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов ще запознае от 10.00 ч. днес медиите със  състоянието на хранилищата на Българската национална филмотека в кв. Бояна, които не са били ремонтирани и модернизирани от дълги години поради липса на средства.

Представителите на средствата за масово осведомяване ще направят оглед на сградата на Българската национална филмотека (спирка “Фохар АД” на ул. „Кумата”№ 68 в София, кв. Бояна).

В инспекцията на хранилищата на ул. „Кумата” 68, в които се съхранява голяма и ценна част от аудио-визуалното наследство на страната ни, ще участва и директорът на Българската национална филмотека Антония Ковачева.

Филмотеката пази архива на българското кинопроизводство, което догодина навършва 100 години, но за съжаление институцията не разполага със средства, за да модернизира складовете си, а това поставя на огромен риск уникалните ленти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА