Last news in Fakti

18 Септември, 2014 12:41 1 584 0

"Кривите огледала" в Младежкия театър - приликата с нас не е случайна

  • "кривите огледала"-
  • младежкия театър-
  • ивайло христов-
  • премиера

В спектакъла на Ивайло Христов по съвременната американска пиеса участват любими актьори от трупата

"Кривите огледала" в Младежкия театър - приликата с нас не е случайна - 1
Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро и - учудващо! - Стефан Мавродиев в сцена от спектакъла. Снимка: Симон Варсано

Юбилейният 70-и сезон на Младежкия театър „Николай Бинев“ започва с премиера на 24 септември на голяма сцена на пиесата „Кривите огледала” от Дейвид Линдзи-Ъбер, в превод на Златна Костова и поставена от доц. Ивайло Христов.

В тази съвременна черна комедия (от автора на „Заешка дупка” - творба, която пак Ивайло Христов постави в Театър 199) публиката ще види любимите си актьори от трупата на театъра – Станка Калчева, Малин Кръстев, Герасим Георгиев–Геро, Койна Русева, Стефан Мавродиев, Ники Луканов и младия Юлиян Петров. Художник е Никола Тороманов. 

Често гледаме в огледалото, за да видим моментния си образ, забравяйки, че той е резултат от нашето минало. А онова, което е останало по пътя зад нас, невинаги се радва на собственото ни одобрение.

Пиесата „Кривите огледала” на американския драматург Дейвид Линдзи-Ъбèр е пътуване през настоящето на едно все още живо минало. Клер е медицинска сестра, която страда от психогенна амнезия. Всеки ден тя научава нещо ново, което на следващата сутрин ще бъде вече забравено. Една сутрин обаче ще започне различно, за да отведе Клер по пътя, където ще се сблъска с причините за своята амнезия.

„Кривите огледала” е пиеса, в която спокойно можем да се огледаме и ако образът ни се стори твърде „разтеглен“ – смешен или пък тъжен, то навярно приликата с действителни лица съвсем не е случайна. Кой знае?...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА