Last news in Fakti

16 Октомври, 2014 17:14 1 881 0

Оперетната прима Анелия Шуманова отново на сцената

  • анелия шуманова-
  • музикалния театър-
  • оперетна прима-
  • концерт-
  • документален филм-
  • "пея за любовта"

В Музикалния театър ще има концерт с нейно участие и премиера на документален филм за кариерата й

Една голяма българска оперетна прима се завръща на сцената. На 22 октомври от 19 часа в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ Анелия Шуманова ще се качи отново на своята любима сцена, за да си партнира със своите колеги от следващото поколение певци - Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Марио Николов и Пеньо Пирозов.

В програмата са включени две знакови за Анелия  Шуманова изпълнения – арията на Ханна Главари - „Виля“ от „Веселата вдовица“ на Франц Лехар и дуетът на Силва и Едвин „Помниш ли ти“ от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман. Диригент на концерта е Юли Дамянов.

Публиката ще може да види и премиерата на документалния филм „Пея за любовта“, събрал звездни мигове от творческите превъплъщения на Анелия Шуманова. Режисьор е Людмил Колев, сценаристи – Татяна Коларова и Анелия Дошева, оператор – Михаил Георгиев, консултант - Румяна Каракостова.

„Ако не можеш да почувстваш музиката, която изпълняваш, не посягай към нея“, казва самата Анелия Шуманова. Тези нейни думи са поредното доказателство, че за да станеш голяма звезда в музикално-сценичните изкуства, не е достатъчно да притежаваш талант и трудолюбише. Трябва  и да обичаш.

Анелия Шуманова е от златното поколение на Музикалния театър „Стефан Македонски“. Десетиления наред тя е радвала публиката в емблематични роли като Елена от „Хубавата Елена“ на Офенбах, Адела и Розалинда от „Прилепът“ на Щраус, Виолета от „Теменужката на Монмартър“ на Калман, Лила от „Българи от старо време“ на Асен Карастоянов и още много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА