Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 12:13 3 479 3

Девствена поетеса брани честта си в съда

  • девствена-
  • поетеса-
  • обида-
  • албена хинкова-
  • николай славов-
  • районния съд-
  • пловдив

Писателят Николай Славов казал на колежката си Албена Хинкова, че е мома, ама не съвсем...

Девствена поетеса брани честта си в съда - 1
Снимка: Podtepeto.com

Поетесата Албена Хинкова от Града на тепетата търси справедливост в Районния съд в Пловдив, за да се докаже, че 39 години е запазила целомъдрието си, съобщи PlovdivUtre. До безпрецедентото дело се стигна, след като неин колега, писателят Николай Славов, я нарекъл “мома, ама не съвсем…” на събиране на литерататурното студио “Младост” в града. Делото се гледа при закрити врата, за да не стават достояние интимни подробности от живота на засегнатата поетеса.

Девствената поетеса Хинкова иска обезщетение от 3000 лева за нанесената обида. Като веществено доказателство по делото тя е приложила медицинско свидетелство, с което доказва, че не е имала интимни контакти с мъже.

“Всички линии са преминати, за съжаление, за съжаление… След всички афтършопове, изразяващи се в публикации и коментари към тях, аз не мога да простя на господин Славов и ако му простя, не бих могла с чиста съвест да застана пред гроба на майка си. В събота е Задушница. Категорично казвам: не мога да простя!”, заяви пред съда поетесата.

Писателят е учуден от острата реакция на Албена Хинкова. Той смята, че при образното си изказване е използвал метафора, свързана с фолклора, обръщайки се към нея с “Кажи, бе моме, макар че ти въобще не си мома, но това всъщност няма значение…".

"Намерението за обида е фикция и ако такова съществува, то е само в съзнанието на госпожа Хинкова. Извън това няма обида” – каза Николай Славов.

В защита на обвиняемия на делото присъства и Милена Стоянова, също член на литературното студио “Младост”, облечена в народна носия като мома Гергана от "Изворът на Белоногата" от Петко Славейков. Според нея липсата на подходящ клуб е причина за драматичните събития след метафоричните думи на Славов:

“Такива пререкания се получават и други пъти, тъй като нямаме зала, в която да се събираме. Ходим в едно заведение, което е нещо между изба, бар, закусвалня, гостилница и каквото пожелаете друго”, коментира тя

Следващото заседание на съда през декември ще реши дали поетесата Хинкова ще получи обещетение за накърнената си гордост, или само извинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    4 0 Отговор
    Загубени хора, да не мисли че като до 39 години не е имала полов контакт, е постигнала кой знае какво, за велика ли се мисли от направеното?

    Коментиран от #2

  • 2 Toko

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Ам то в днешно време си е постижение- ти можеш ли близо 40 години без дънкане?Иначе ако са я припомпвали отзад и доктора няма да разбере

    Коментиран от #3

  • 3 чифтето

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Toko":

    Погледнато чисто физиологично на тази възраст жената ако е все още девствена, вероятно е така навсякъде. Имам предвид отпред, отзад, горе, долу ф страни... Иначе Токо визира припомпването, но то е характерно за значително по-малди пациентки, с цел "опазване" на целомъдрието си за първата брачна нощ, което се случва някъде към 15 - 19г. от живота. След това за мнозинството става практически невъзможно да удържат на натиска и пускат по някой и друг пас...Та с две думи - девица е жената!