Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 16:52 1 464 2

Младежкият театър възропта срещу Слави Бинев

  • слави бинев-
  • младежкият театър-
  • отворено писмо-
  • комисията по култура и медии-
  • патриотичния фронт-
  • делян пеевски-
  • данс

Назначаването му за председател на комисията по култура и медии е равносилно на избирането на Пеевски за шеф на ДАНС, категорични са от екипа в отвореното си писмо

Младежкият театър възропта срещу Слави Бинев - 1
Слави Бинев

Във връзка с назначаването на депутата от Патриотичния фронт Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии екипът на Младежкия театър „Николай Бинев“ отправи отворено писмо до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Румяна Бъчварова, министъра на културата Вежди Рашидов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и до парламентарните групи на управляващите партии ГЕРБ и Реформаторския блок.
 
То гласи: „Отново  се  подиграха с нас. Назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии е поредната проява на пренебрежение и арогантност към нас, хората на културата. Няма разлика между предложението за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и настоящето назначение“.

Такова унижение е трудно да се преглътне, категорични са от трупата. Това е акт на гавра, но и на трагично неразбиране на ролята, която културата трябва да изпълнява  в една демократична европейска държава. Още по-страшно звучи заплахата за демокрацията, когато под същия знаменател на неглижиране попадат и българските медии. Това е нeдопустим акт.

„Считайки, че г-н Бинев не може да има нито професионални, нито морални претенции за заемане на позицията председател на комисията по култура и медии в 43-тото Народно събрание, го призоваваме с достойнство да се оттегли в името на общата цел – съхраняване на българската култура и българската демокрация“, призовават театралите в откритото писмо.

Ако гласът ни ОТНОВО не бъде чут, си запазваме правото да пристъпим към ефективни съвместни протестни действия, подчертават от Младежкия театър „Николай Бинев”. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 the Gypsy

    0 0 Отговор
    прасе + култура и медии ........ ХАХАХАХАХХАА
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Няма лошо че младежите в Младежкия театър са прекалили с алкохола или "други неща" и са тръгнали в малките часове на денонощието да кадруват в националната политика.Но да хрумне на някой да прави новина от това,мисля че е прекалено иэвратено!