Last news in Fakti

8 Декември, 2014 17:12 2 414 3

Слави Бинев хвърли оставка. Бил омерзен

  • слави бинев-
  • валери симеонов-
  • оставка

Новината обяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов

Слави Бинев хвърли оставка. Бил омерзен - 1
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Слави Бинев, срещу когото протестира цялата културна общественост, подаде оставка. Новината за оставката обяви на брифинг в Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Проблемът се инспирира от Народното събрание. Станахме свидетели на действия, които бяха насочени срещу този избор. Води се една изключително грозна и унизителна кампания за опетняването на Бинев, без това да е подкрепено от каквито и да е аргументи“, за пореден пък подчерта Симеонов виждането си, че искането на оставката е необосновано.

Хората, които протестират, отказаха среща както с него, така и с парламентарната група на Патриотичния фронт, припомни той. Считаме, че създаването на напрежение, независимо колко е основателно и режисирано, не трябва да продължава.

Валери Симеонов уточни, че от "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" няма да предлагат друга кандидатура за шеф на комисията по култура и медии, нито ще искат оставката на министър Вежди Рашидов, тъй като се опитават да осигурят стабилността в държавата.

Малко по-рано днес в НС се състоя разговор на Слави Бинев с парламентарния шеф Цецка Цачева, ръководството на ПФ и представители на творческите гилдии. „Бинев изложи своето мнение по въпроса. Той е изключително омерзен и приема това като грозна атака срещу неговата личност”, коментира Валери Симеонов.

„Много от вас знаят моето минало, което бе различно интерпретирано", каза самият Слави Бинев след обявяването на остваката. „Стана ясно едно - мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият тази вечер вино от моя череп", язвително заяви той.

Бинев, който е приеман за символ на чалгизацията на обществото като основател на фолк клуба БИАД, пожела на хората на изкуството много пари, творчески успехи и еднакви правила за всеки, а на медиите - неговият приемник в комисията да направи така, че да не сме на място, обозначено с трицифрено число в класацията на "Репортери без граници" по отношение свободата на словото.

Той призна, че е взел това решение още преди седмица, но днес вече помията му дошла в повече. „Когато човек прави две-три стъпки назад, не му се присмивайте - може да се засилва - предупреди Слави Бинев. - Бъдете сигурни в едно: че вече дори направих много за културата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БРАВО КОГАТО НАРОДА Е ЕДИНЕН ВСИЧКО МОЖЕ
  • 2 културчо

    0 0 Отговор
    брей колко обидени ццц га ядохте кифтетата ни ривахте сига за чий ривете
  • 3 културчо

    1 0 Отговор
    човека бил омерзен-та той сие мерзавец па рождение