Last news in Fakti

16 Декември, 2014 22:11 1 876 0

Госпъл концерт по случай Коледа

  • госъп-
  • концерт-
  • коледа

Госпъл концертът „София вярва в Рождество“ ще се проведе в четвъртък 18 декември - от 19:30 в зала „Модерен Театър“, а билетите почти са разпродадени. Организатор е платформата за всекидневно християнство „София вярва“, а на сцената ще чуем София Госпъл Хор с ръководител Гери Балевска и солисти Александра Алкасар, Славина Калканджиева и Дарена Балевска. Ще се представят и прекрасните Teen Spirit Gospel Band (TSGB) с ръководител Константин Томов и солисти Константин Томов, Джулия Трифон и Светлин Томанов.

„Приятно сме изненадани от големия интерес! Ако съдим по продажбата на билетите, освен нашите приятели, които вече нямат търпение да се насладят на концерта, очакваме и много други любители на госпъл музиката”, сподели Ангел Николов, пианист на София Госпъл Хор и Тийн Спирит Госпъл Бенд. Той е участвал в различни класически и джаз музикални проекти, композирал и аранжирал е госъп музика, която не е много популярна в България. „Вярно е, че госпъл музиката като отделен жанр не е много развита и популяризирана в България, но за любителите на музиката тя не е непозната. Много световно известни певци и музиканти са започнали като госпъл изпълнители и са пеели в църковни хорове или са свирили в църковни оркестри – Уитни Хюстън, Usher, Джесика Симпсън, Даяна Рос, Арета Франклин, Литъл Ричард и др. Госпъл музиката е нещо динамично. Стилистично тя се влияе от, а също така и самата тя е повлияла на съвременния джаз, соул, блус, фънк, R&B, както и на поп музиката като цяло. Това, което я различава и я прави уникална обаче са посланията, които тя носи – вяра в Бог, надежда, любов, радост, мир, промяна на живота към по-добро. Госпълът акцентира върху човешките добродетели и духовните измерения на живота, а не върху материализма и пороците. Смятам, че това е истинският дух на Рождество Христово и се надявам с изпълненията си да създадем едно красиво коледно настроение в нашата публика.

Гостите на госпъл концерта ще чуят изпълнения на „Do you know about Jesus“, „Praise Him“ , „Jesus What a wonderful Child“, „God rest ye Merry Gentlemen“ , „Oh Happy Day“  и много други познати песни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА