Last news in Fakti

28 Януари, 2015 19:47 1 435 2

Срам! Без книги и литература в Културния календар на София

  • книги-
  • литература-
  • културния календар-
  • софия-
  • асоциация "българска книга"-
  • софийският международен панаир на книгата-
  • пролетният базар на книгата

Престижни събития като Софийския международен панаир на книгата, Софийския международен литературен фестивал и Пролетния базар на книгата са пропуснати от Столична община

Най-мащабните литературни събития в България, които се провеждат на територията на нашата столица – Софийският международен панаир на книгата, Софийският международен литературен фестивал и Пролетният базар на книгата, не са намерили място в Културния календар на Столична община за 2015 г., алармираха от Асоциация "Българска книга".

Дали не са достатъчно „софийски“ или пък са твърде „международни“, за да се вместят в официалното културно пространство на столицата, е предмет на експертната оценка на Дирекция „Култура“. Вероятно предпоследното, от което Културният календар на София има нужда, са професионално проведени събития в областта на книгоиздаването и литературата. А вероятно последното, от което Културният календар на София има нужда, са събития, в които главен герой е книгата, иронизират от асоциацията.

С риск да разочароваме колегите от Столична община, ви уверяваме, че организаторът на тези събития - Асоциация „Българска книга“, ще продължава да работи за популяризирането на книгата и за насърчаване на четенето, въпреки „отличния“ прием на прага на новата година, заявяват издателите в писмото си до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    То при книгите няма далавера.
  • 2 gost

    0 0 Отговор
    Срам!!!! ПрИстиж!?