Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 17:24 2 630 1

Спектакъл на "Българе" събра средства за "Осмото чудо"

  • "българе"-
  • ансамбъл-
  • шоу-
  • спектакъл-
  • "осмото чудо"-
  • ндк-
  • шопски-
  • танци-
  • ритми

Ансамбълът изпълни фрагменти от шопски танци, вдъхновени от популярна картина на Мърквичка

Приятели и почитатели на изкуството на ансамбъл "Българе" препълниха Зала 1 на НДК снощи, заставайки зад инициативата "Артисти подкрепят артисти". Идеята чрез мащабен шоу спектакъл да се съберат средства за завършване на четвъртия проект на ансамбъла - "Осмото чудо", бе осъществена с участието както на известни родни изпълнители, така и с помощта на значими дарения от страна на бизнесмени патриоти, почитатели на българския фолклор и на НФА "Българе".

"Още не сме направили окончателна рекапитулация, но сме почти убедени, че с набраните средства от дарения, закупени билети и продадените фирмени стенни календари ще можем да посрещнем по-голямата част от разходите по завършването на спектакъла ни "Осмото чудо", сподели арт директорът на "Българе" Цвети Шопова.

Близо 120 бяха участниците в бляскавия спектакъл в подкрепа на новия проект на ансамбъл "Българе". Танцьорите показаха за първи път пред публика фрагменти с шопски ритми от "Осмото чудо" по популярната картина на Иван Мърквичка "Ръченица". С много адмирации бе посрещнато и новаторското им изпълнение на български народни ритми в съпровод от съвременни хитове.

Сред звездите на вечерта бяха Веселин Маринов, Тони Димитрова, триото български тенори "Уникалните гласове", Трио "Сопрано", квартет "Интро", Цветелина, Шкумбата и Влади Въргала, който представи най-новия си персонаж, създаден специално за това шоу - прапрадядото на Въргала, от когото сме наследили нестинарските танци, неравноделните тактове и още много неща, с които днес се гордеем като българи.

Рок група "Рока Рола" бе сред най-аплодираните от публиката. Впечтляващ дебют направи младият дует Крис и Велин, чиито имена се надяваме да чуваме все по-често на българската сцена. Сценарист, режисьор и хореограф на благотворителния концерт "Артисти подкрепят артисти" бе продуцентът на "Българе" Христо Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ралица

    0 0 Отговор
    Бях на концерта. За пореден път танцьорите от този ансамбъл показаха класа и ни просълзиха с изпълненията си. Поклон пред всички, които ги подкрепиха за новия им спектакъл "Осмото чудо"! "Българе" заслужават обичта и уважението ни с всяко нещо, което правят.