3 Март, 2015 10:23 2 014 0

Кои са днешните хъшове

  • днешните-
  • хъшове-
  • валентин танев-
  • валери йорданов-
  • родината-
  • държавата

Хората не уважават държавата, но страшно много обичат родината си, смята актьорът от едноименния спектакъл на Народния театър Валентин Танев

Кои са днешните хъшове - 1
Сцена от спектакъла "Хъшове". Валентин Танев и Валери Йорданов са в средата.

Актьорите от едноименния спектакъл на Александър Морфов в Народния театър Валери Йорданов и Валентин Танев гостуваха в "Здравей, България” по Нова тв, за да отговорят на въпроса кои са днешните хъшове и има ли изобщо такива.

"Това, което се усеща във въздуха в залата в края на представлението, когато всички са на крака и викат "Да живее България”, е една обща енергия”, коментира Валери Йорданов.

"Хората не уважават държавата си, но страшно много обичат родината си. Ние сме доста потиснат народ и все още продължаваме да живеем под най-различна форма на робство. Това са неща, които потискат българина и не му дават чувството за свобода”, е мнението на Валентин Танев. 

"Хъшовете са били бунтари, защото са били готови да загинат. Сегашният бунтар е човек, който казва какво мисли. Това е достатъчно. Българинът просто трябва да започне да казва какво мисли”, смята Валери Йорданов.

"И да действа спрямо съвестта си”, допълва Валентин Танев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА