Last news in Fakti

4 Март, 2015 18:20 5 911 1

Башар Рахал прави кастинг за актьорска школа

  • башар рахал-
  • кастинг-
  • школа-
  • актьорска-
  • монтфиз-
  • натфиз

Курсистите ще изучават както спецификата на играта на сцена, така и пред камера

Башар Рахал прави кастинг за актьорска школа - 1
Башар Рахал

Звездата от българското кино и телевизия Башар Рахал ще приеме младежка школа по актьорско майсторство за драматичен театър и кино в школите на Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство – МОНТФИЗ. Кастингът ще се проведе на 7 март в НАТФИЗ, на сцената на втори етаж на клуб К.Е.В.А., където ще се провеждат впоследствие и репетициите на школата. Могат да се явят младежи от 14 до 30-годишна възраст.

В школата курсистите ще изучават практически както актьорско майсторство за драматичен театър, така и спецификите на актьорската игра пред камера. Работата ще бъде изцяло практическа – пред камера и на сцена. Участниците ще съпоставят двете изкуства и ще се научат да правят разлика между тях.

Башар Рахал е дългогодишен преподавател в школите на МОНТФИЗ, както и в ежегодните фестивали, които организацията провежда - МОНТФИЗ Арт Фест в Созопол и Winter Art Fest във Велинград.

Асистенти в бъдещата му работа като преподавател в школата ще бъдат популярната от "Корпус за бързо реагиране", „Код червено", „Кантора Митрани” и „Столичани в повече” Ралица Паскалева и актьорът от трупата на Народен театър „Иван Вазов” Зафир Раджаб.

За прослушването кандидатите трябва да подготвят един материал по избор: монолог от пиеса, откъс от проза, стихотворение или басня.

Освен Младежка школа по актьорско майсторство за драматичен театър и кино през март и април в школите на МОНТФИЗ ще стартират и Детска актьорска школа (9-13 г.), Детска актьорска студия (5-8 г.), курс по Актьорско майсторство за възрастни (26+), Публична реч, Вокални школи за деца и младежи с ръководител театралният композитор Петя Диманова, Комуникационни и презентационни умения с д-р Десислава Стойчева, Курс по Приложен ПР за ангажираните в сферата на бизнеса, изкуството и културата, които искат да усвоят умения как да правят успешен ПР на себе си и на дейността си.

Всички желаещи да се включат могат да го направят на http://montfiz.com/priem или на тел. 089 911 82 52.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митко андреев

    1 0 Отговор
    защо да не прави много повече има талант и разбира повече от бездарника слави дето се прави на пен килер