Last news in Fakti

27 Март, 2015 13:24 823 2

Театърът има празник, но не познава почивен ден

  • вежди рашидов-
  • театър-
  • празник-
  • министерство на културата-
  • артисти

Българският театър се развива пълноводно и модерно, заяви министърът

Театърът има празник, но не познава почивен ден - 1
Снимка: БТА

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави артистите и цялата българска театрална общност по повод 27 март – Световен ден на театъра.

„Театърът има един официален празник, но не познава почивен ден. Всеки ден, всеки миг е белязан от присъствието му“, заяви Рашидов, цитиран от пресцентъра на Министерството на културата.

В поздравлението на министър Рашидов към българските театрали се казва: 

„Скъпи колеги и приятели, от името на Министерството на културата и лично от мое име Ви поздравявам по случай Международния ден на театъра!

Вие сте създателите на съвременния български театрален роман. Някъде в оригиналния му текст писателят и драматург Михаил Булгаков споделяше, че има сложни машини на този свят, но театърът е най-сложната. Каквато и добра ирония да влага Булгаков в това, то е много близо до истината.

Няма как тази форма на концентриран живот, на многоликия живот на човешкия дух, да не е сложна и да не се захранва с огромни усилия, талант и чувство за мисия. 

Вие, българските артисти от всички превъплъщения на това сценично изкуство, се вграждате в процеса му непрекъснато, защото театърът има един официален празник, но не познава почивен ден. Всеки ден, всеки миг е белязан от присъствието му. Благодарим Ви за всичко, което правите за развитието на българската духовност и култура.

Каквото и да си говорим, през всичките си трудности и изпитания, театърът е едно от най-динамичните и привлекателни изкуства. Българският театър е един жив театър, във всеки смисъл на думата, той не просто оцелява, той се развива пълноводно и модерно, изграждайки високи морални и художествени ценности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самуилов

    0 0 Отговор
    Петицията за оставка на главния мултак е достъпна за подпис на адрес http://www.peticiq.com/112070
  • 2 qwerty

    0 0 Отговор
    всеки ден е празни, когато моят подчинен пано подписва договори за смр каза още вежди и накара кака радка да се обади на влади за да провери преводите от правилните фирми по сметките....