Last news in Fakti

1 Април, 2015 12:17 3 732 1

Детската "Евровизия" ще струва на България между 3 и 4 милиона лева

  • детската "евровизия"-
  • бнт-
  • песенен конкурс-
  • детската-
  • "евровизия"-
  • българия-
  • крисия-
  • хасан и ибрахим

Престижният международен песенен конкурс ще се състои на 21 ноември в зала

Детската "Евровизия" ще струва на България между 3 и 4 милиона лева - 1
Снимка: Eurovision.bnt.bg

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия Българската национална телевизия обяви, че 13-ото издание на детския песенен конкурс “Евровизия” ще се проведе в България на 21 ноември в зала „Арена армеец“.

БНТ вече търси идеи за лого и слоган на детската “Евровизия -2015″. Победителят в последното издание на конкурса – италианецът Винченцо Кантиело, вече е приел поканата да участва в събитието.

Крисия, Хасан и Ибрахим, чието изпълнение очарова милиони и класира страната ни на второ място в престижното състезание, ще се качат отново на сцената на детската “Евровизия”. Песента “Детска планета” ще прозвучи със сигурност на финалния концерт на 21 ноември в зала “Армеец”. А дотогава само за шест месеца БНТ и нейните партньори ще организират мащабен проект, който ще даде възможност да представим и рекламираме страната си пред целия свят: предизвикателство в техническо и креативно отношение, с което не се е сблъсквал нито един телевизионен екип у нас.

Провеждането на конкурса ще струва между 3 и 4 милиона лева, но инвестицията си заслужава, защото това ще привлече вниманието на милиони хора по света  към България.

Вяра Анкова, генерален директор на Българска национална телевизия, подчерта на пресконференция вчера, че възможностите за страната са уникални от гледна точка на позициониране на България като една от големите туристически дестинации. Тя поясни, че сме получили разрешение от Евровизия за името “България 2015″. “Идеята ни е да представим цялата страна, не само столицата”, обясни Вяра Анкова.

След като през 2014 година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели детската “Евровизия” в Малта, италианската държавна телевизия RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Но според правилата на състезанието, победителят не е задължен да бъде домакин.

“Ние проведохме много разговори с RAI, но за съжаление те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че детската “Евровизия” става все по-силна.” – коментира Владислав Яковлев, изпълнителният директор на конкурса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Хахаа дано стане. Ама после да не се окаже провал