24 Април, 2015 23:10 1 196 0

17 години по-късно: Никол Кидман се връща към британската театрална сцена

  • никол кидман-
  • британска-
  • театрална

Никол Кидман ще се върне към британската театрална сцена след дълга пауза от 17 години, съобщава "Дейли мейл" .

Кидман ще участва в пиесата на Ана Зайглер "Фотография 51", където ще играе ролята на британската биохимичка Розалинд Франклин (1920-1958), която има голям принос за откриването на структурата на ДНК.

"За мен е интересно да играя в тази пиеса, защото тя е написана от жена и посветена на жена, за която много жени не знаят нищо," - каза актрисата. Кидман съобщи още, че посвещава тази роля на баща си Антъни, който почина през септември миналата година. Той е бил биохимик, и по думите на Кидман много се зарадвал, че тя ще играе учен.

Първите представления на постановката са планирани от 14 септември до 21 ноември.

Кидман дебютира в английския театър през 1998 г. в модерна интерпретация на пиеса на австрийския писател Артур Шницлер, в която тя играе пет различни женски роли. Британските театрални критици оценятат високо играта й, а Кидман е номинирана за основната британска театрална награда "Оливие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА