Last news in Fakti

29 Май, 2015 17:55 2 673 1

Изложба на Пикасо в София през октомври

  • пабло пикасо-
  • пикасо-
  • изложба
Изложба на Пикасо в София през октомври - 1
Снимка: МК

В края на месец октомври 2015 г. колекция от творби на Пикасо от музея в Малага пристигат в София и ще останат в нашата столица 3 месеца.

По този повод днес в София е Хосе Мария Луна, директор на Къщата - музей на Пикасо в родния му град Малага, който е на посещение в София. Той се срещна с министър Вежди Рашидов, който го посрещна в новата Национална галерия „Квадрат 500”, съобщиха от Министерството на Културата.

Хосе Мария Луна поздрави министър Рашидов за изграждането на новия български музей.

По-рано днес Хосе Мария Луна на лекция пред журналисти представи предстоящата изложба "Въведение към Пикасо. Непрестанното търсене", на която тази есен в София ще бъдат показани повече от 70 оригинала на прочутия художник от фондовете на музея в Малага - графични творби и керамика.

За изложбата с творби на Пикасо в София, който е между най-скъпо продаваните художници в света, ще бъде издаден и каталог. Партньори в организирането й са  Министерството на културата на Р. България, испанското посолство у нас, Институт "Сервантес" в София и Къщата - музей „Пикасо” в родния му град Малага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динко Ненов

    0 0 Отговор
    Аз не търся аз намирам....Нека повече да намираме!!!