Last news in Fakti

1 Юли, 2015 05:30 2 103 0

Скандал в Кралската опера заради сцена на изнасилване

  • кралската опера-
  • изнасилване-
  • сцена

Провокативната сцена е била част от операта Вилхелм Тел

Скандал в Кралската опера заради сцена на изнасилване - 1
Снимка: wikipedia

Вълна от освирквания на гола сцена с изнасилване съпътства премиерното представление „Вилхелм Тел“ на Кралската опера в Лондон, съобщи Би Би Си.

От операта излязоха с официално изявление, в което се извиняват на всеки зрител, който се е почувствал неудобно по време на постановката.

„От продукцията искаха да направят тази неприятна сцена, точно както има няколко насилствени сцени в пиесата на Росини.  Съжалявам, ако някои хора са били стресирани от това, което са видели.“, заяви директорът на операта – Каспар Холтен.

Според него сцената е показала истинската картина на едно изнасилване, каквато е ужасяващата реалност по време на война.

Операта на Росини интерпретира историята за швейцарския войн Вилхелм Тел, който успява с арбалет да разцепи ябълка върху главата на своя син. Тя е режисирана от Федерико Микелето, а главните роли са поверени на Джералд Финли и Джон Осборн.

„Може би самата сцена продължи по-дълго, от колкото бе нужно. Това обаче е начин да покажеш колко ужасни са хората, които окупират града в постановката. Ако не усетиш бруталността на случващото се и то ти е поднесено по-меко, то тази постановка се превръща в детска.“, заявява Осборн.

Критици заявиха, че публиката е реагирала изключително остро на сцената на групово изнасилване. Някои заявяват, че това са били най-шумните освирквания в историята на Кралската опера. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА