Last news in Fakti

30 Юли, 2015 04:30 842 0

Балкански фолклор и в Черноочене

  • балкански-
  • фолклор-
  • черноочене

В рамките на Деветия балкански фестивал на турския фолклор и поезия гостуващите групи от Турция, Румъния и Гърция представиха в Черноочене своите таланти по народни песни и танци. 

Около сцената пред сградата на общината се събраха над 300 души от района. Първи на сцената излязоха румънците от фолклорната група на град Меджидие, с представяне на кримско-татарски народни игри.

Танцьори и изпълнители на фолклорния състав от турското младежко сдружение в град Комотини, Гърция пяха родопски песни. Фолклорната група от турския град Бурса впечатли присъстващите с изпълнението на черноморски и родопски народени танци и с участието на семазен, /въртящ се дервиш/.

На концерта присъства и Кметът на Община Черноочене Айдън Осман. Организатор на международната проява бе читалище „Юмер Лютви 1993” със съдействието и финансовата помощ на седемте общини от област Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА