1 Август, 2015 05:30 1 260 0

Пол Маккартни и Джон Ленън забравили десетки песни на Бийтълс

  • пол маккартни-
  • джон ленън-
  • бийтълс

Те измисляли нова песен, но на следващата сутрин я забравяли

Британският музикант Пол Маккартни призна, че десетки песни на Бийтълс са били загубени, просто защото той и Джон Ленън са ги забравяли, съобщи „Гардиън“.

Маккартни и Ленън бяха основните автори на песните на култовата група. Макакртни обаче признава, че липсата на записващи устройства през 60-те години на миналия век е било сериозна пречка за творческия процес. Имало е много случаи, в които той и Ленън са създавали прекрасна песен, която на следващата сутрин просто са забравяли.

„В днешни дни нещата са доста различни. Записващите устройства промениха целия авторски процес. Аз и Джон не разполагахме с такива, когато започвахме. По някога измисляхме песен, не я записвахме и просто я забравяхме на следващия ден. Сега мога да запиша и направя милион неща. Сега можеш да запишеш една песен на телефона си и да я доразработваш след това.“, заяви Маккартни.

В крайна сметка той признава, че липсата на технологии може и да е помогнало за качеството на музиката на групата.

„Тогава трябваше да напишем наистина силна и запомняща се песен. Само така я запомняхме, останалото изчезваше някъде.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА