Last news in Fakti

1 Август, 2015 01:00 831 0

250 изпълнители от цял свят по време на фолклорен фестивал в Пловдив

  • фолклорен-
  • фестивал-
  • пловдив-
  • изпълнители-
  • цял свят

За първи път идва и трупа от Аржентина

Танцови състави от три континента ще вземат участие в 21-то издание на Международния фестивал в Пловдив между 3 и 7 август. Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина. Символичен домакин от българска страна ще бъде Професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен.

Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20 ч.

Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в гр. Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в гр. Хисар.

Екипът на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал и  паралелна културна програма, която включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асенова крепост.

Утвърденият фестивал ще привлече зрители от всички краища на България, а оператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. Очаква се по традиция Античния театър да бъде пълен по време на всички фестивални вечери, а зрителския интерес голям.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА