Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 20:45 2 145 1

Номинираха българска учителка за "Най-добър учител в света"

  • учител-
  • награда-
  • най-добър учител в света-
  • global teacher prize

Наградата за победитяля е 1 млн. долара, но тя обикновено се дава за каузи и благотворителност.

Номинираха българска учителка за "Най-добър учител в света" - 1
Снимка bTV

Български преподавател може да спечели 1 милион долара, след като беше номиниран за участие в световен конкурс за учители, съобщава bTV.

Наградата "Най-добър учител в стета" (global teacher prize) е учредена през март миналата година.

С колегите си от цял свят ще се състезава и директорката на 60-то училище "Св.Св. Кирил и Методий" в София, Таня Борисова.

Световната награда за учители е Нобеловият еквивалент за постижения в учителската професия за преподаватели от държавни и частни училища. Учредена е от фондация "Варки". Номинацията на Таня Борисова бе обявена на специална церемония в ръководеното от нея училище.

Номинацията е подадена от друг учител - Елена Неделчева, която работи в частна езикова школа. Според нея подобни събития могат да върнат престижа на учителската професия у нас.

„Трябва да осъзнаят, че те са двигателите на обществото, те създават младите личности, те създават нашите лидери на практика и те притежават и упражняват най-важната професия в света”, заяви Неделчева.

Децата имат свое виждане за това какво прави един учител добър.

„Може би да прави часовете си интересни за децата, децата да влизат с интерес в часа”, заяви седмокласничката Ивана Симеонова.

Таня Борисова е в системата на образованието повече от 20 години. Започнала е като начален учител.

„Българският учител е достоен за уважение. Ние се стремим с нашата работа всекидневно да показваме това, защото виждате какво е в училище”, посочи Таня Борисова.

Ако спечели наградата, г-жа Борисова смята да направи съвременен дневен център за деца и младежи с увреждания, където да има възможност и за обучение. Номинации за световната награда за учители се приемат до 10-и ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кайман хърделист

    0 0 Отговор
    Сега като разберат, че е номинирана за толкоз пари ще и спретнат един секс-скандал, ще и разпечатат данъците и осигуровките, че и прабаба и да се отрече от нея...