Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 09:55 1 256 0

Антъни Хопкинс отличен с премията Станиславски

  • антъни хопкинс-
  • премията-
  • станиславски

Сред лауреатите е и руският хореограф Юрий Григорович

Антъни Хопкинс отличен с премията Станиславски - 1
Снимка: AP/БТА


Британският актьор Антъни Хопкинс стана лауреат на международната премия Станиславски, съобщи ТАСС.

В Москва бяха обявени новите лауреати на премията, определени от специално жури. Хопкинс е отличен в номинациите „за принос в развитието на международното актьорско изкуство“.

Отличен е и руският хореограф Юрий Григорович в категорията „за принос в развитието на театралното изкуство“.

Международната премия Станиславски е основана през 1994 г,, като с нея се отличават водещи имена за принос в развитието на театралното изкуство. Лауреатите се награждават със специален медал, факсимиле и парична награда в размер от около $ 3000.

От както съществува, наградата е била присъдена на 170 фигури от руската и чуждестранна театрална сцена. Сред тях личат имената на Марк Захаров, Валентин Плучек, Кирил Лавров и Олег Табаков. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА